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Listeria Inactivation by the Combination of High Hydrostatic Pressure and Lactocin AL705 on Cured-Cooked Pork Loin Slices
(Springer, 2017-10)The effect of the bacteriocin lactocin AL705 in combination with high hydrostatic pressure (HHP) on the inactivation of Listeria innocua 7, a nonpathogenic indicator for Listeria monocytogenes, deliberately inoculated (ca. ... -
Lolium multiflorum (ryegrass) diet modifies the productive response and enhances the meat of grass carp (Ctenopharyngodon idella Val.) with omega 3 fatty acid beneficial to human health
(Taylor & Francis, 2022-02-25)Ctenopharyngodon idella (grass carp) is one of the most widely produced herbivorous species worldwide. However, forage feeding is not well studied in this species. This work aimed to evaluate the effect of feeding a diet ... -
Managed honeybees and South American bumblebees exhibit complementary foraging patterns in highbush blueberry
(Nature Publishing Group, 2021-04)Despite Apis mellifera being the most widely managed pollinator to enhance crop production, they are not the most suitable species for highbush blueberries, which possess restrictive floral morphology and require ... -
Manejo Sitio Específico de Malezas
(AAPRESID, 2018-08)Se entiende por Manejo Sitio Específico de Malezas (MSEM o SSWM – por las siglas en inglés de Site Specific Weed Management) a la práctica mediante la cual solamente se aplican herbicidas en los lugares en donde se encuentran ... -
Manual de apicultura para ambientes subtropicales
(Ediciones INTA, 2011)El Manual propone comenzar conociendo la colonia de abejas y su relación con las diferentes condiciones ambientales en nuestra región, tomando conciencia en todo su recorrido sobre la importancia de preservar el ambiente ... -
Manual de buenas prácticas en alimentación de abejas: un aporte a la calidad de la miel argentina.
(Convenio INTA-Nexco, 2022-08)The quality of the honey that Argentina offers to the world is the result of the coordinated work of the entire sector, and brings together beekeepers, exporting companies, technicians and researchers. With their sights ... -
Manual of good beekeeping practices in artificial feeding of bees: a contribution to the quality of Argentine honey.
(Convenio INTA-Nexco, 2023)The quality of the honey that Argentina offers to the world is the result of the coordinated work of the entire sector, and brings together beekeepers, exporting companies, technicians and researchers. With their sights ... -
Manual para agroaplicadores. Uso responsable y eficiente de fitosanitarios
(Ediciones INTA, 2011)El presente manual tiene como objetivo brindar pautas básicas del proceso de distribución de fitosanitarios para la protección de cultivos. Hemos procurado asignarle un formato sencillo de forma tal que su lectura e ... -
Meat quality traits and feeding distillers grains to cattle: a review
(2019-12-04)Livestock management and meat production involve a series of steps that affect meat quality. Animal genetics, nutrition and diets, slaughter procedures and meat-preservation conditions are some of the parameters that should ... -
Meat Quality Traits in Beef from Heifers: Effect of including Distiller Grains in Finishing Pasture-Based Diets
(MDPI, 2023-09-01)Distiller grains (DG), which are the by-product from the bioethanol industry, represent an interesting alternative as animal feedstock. To our knowledge, little information is available on the inclusion of DG on the quality ... -
Meeting global challenges with regenerative agriculture producing food and energy
(Springer Nature, 2022-05)The world currently faces a suite of urgent challenges: environmental degradation, diminished iodiversity, climate change and persistent poverty and associated injustices. All of these challenges can be addressed to a large ... -
Mejora en el contenido de ácidos grasos omega 3 en la carne de Carpa Herbívora (Ctenopharyngodon idella)
(Asociación Argentina de Producción Animal, 2020-11)El elevado contenido de ácidos grasos (AG) omega 3 es uno de los atributos nutricionales de la carne de pescado; siendo los más importantes el α-linolénico (C18:3n-3; ALA), eicosapentaenoico (C20:5n-3; EPA), docosapentaenoico ... -
Memoria 2023 del Centro de Investigación de Agroindustria (CIA)
(Centro de Investigación de Agroindustria, INTA, 2024-03)The CIA integrates its two Institutes: The Institute of Rural Engineering and the Institute of Food Technology and is part of the National Center for Agricultural Research (CNIA) of INTA. The objectives of the CIA for the ... -
Memoria Anual 2023 : Instituto de Ingeniería Rural
(Instituto de Ingeniería Rural, INTA, 2024-03)En esta memoria anual se describen las actividades realizadas durante el año 2023, junto con una retrospectiva de las actividades realizadas durante el 2022 informadas en período posterior. -
Memoria del Instituto de Ingeniería Rural
(Ediciones INTA, 2013)La presente edición resume escuetamente el accionar del Instituto de Ingeniería Rural. En este período se continuaron con las líneas de acción presentadas con anterioridad, definidas por dos ejes de cuestión el interno y ... -
Memoria del Instituto de Tecnología de Alimentos - 2019.
(Instituto de Tecnología de Alimentos, INTA, 2020-02)El Instituto Tecnología de Alimentos (ITA) realiza investigación aplicada y desarrollos tecnológicos innovativos para promover la calidad integral de los alimentos, constituyendo un ámbito de excelencia y referencia en la ... -
Memoria del Instituto de Tecnología de Alimentos - 2020.
(Instituto de Tecnología de Alimentos, INTA, 2021-04)El Instituto Tecnología de Alimentos (ITA) realiza investigación aplicada y desarrollos tecnológicos innovativos para promover la calidad integral de los alimentos, constituyendo un ámbito de excelencia y referencia en la ... -
Metals, pesticides, and emerging contaminants on water bodies from agricultural areas and the effects on a native amphibian
(Elsevier, 2023-06)In the Paraná River lower basin, an important agro-productive area of Argentina, crop fields and cattle breeding activities are common and may affect water quality. So, the aim of this study was to analyze the impacts of ... -
Métodos electroforético e inmunoquímicos para detectar proteínas de leche, soja y huevo en premezclas comerciales = Electrophoretic and immunochemical methods for the detection of milk, soy and egg proteins in commercial mix products
(2014-12)Se evaluó la detección de proteínas de leche, huevo y soja en trece productos comerciales, correspondientes a premezclas para preparar flanes, bizcochuelo, milanesas de soja, tortas fritas, pizza, ñoquis y productos en ... -
Microbiological, antioxidant and physicochemical stability of a fruit and vegetable smoothie treated by high pressure processing and stored at room temperature
(Elsevier, 2019-05)This study aims to evaluate the physicochemical, antioxidant and microbiological stability of a fruit and vegetable smoothie treated with a previously optimized high pressure processing treatment (HPP: 630 MPa, 6min, 20 ...