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A contribution of beef to human health : a review of the role of the animal production systems
(2016)Meat and meat products constitute important source of protein, fat, and several functional compounds. Although beef consumption may implicate possible negative impacts on human health, its consumption can also contribute ... -
Accumulation of human pharmaceuticals and biotransformation enzymes in fish from two areas of the lower Rio de la Plata Basin
(Elsevier, 2020-11-15)The accumulation of four human pharmaceuticals active compounds (HPhAC) in the muscle of four fish species of the Rio de la Plata Basin were assessed regarding the compound logP and pKa, and fish trophic levels. For ... -
Advances in green processing of seed oils using ultrasound‐assisted extraction: A review
(Wiley, 2020-07-16)A growing interest in green bio‐refining technology using ultrasound to extract high‐added value compounds has been observed in the last decades. Therefore, it is of critical importance to consider the impact of the ... -
Alimentación en cuarentena. Elaboración de panes de masa madre
(Facultad de Farmacia y Bioquímica, Universidad de Buenos Aires, 2020-11)En los últimos años, se ha observado una tendencia a volver a lo tradicional. Particularmente durante el confinamiento provocado por la pandemia de COVID-19, nos encontramos en casa, con más tiempo disponible que de ... -
Alimentos Auténticos: ¿Somos capaces de Demostrarlo?
(Facultad de Farmacia y Bioquímica, Universidad de Buenos Aires, 2023-04)En los últimos años, los consumidores han comenzado a tomar conciencia sobre el tipo y la calidad de alimentos que consumen. Hoy es importante disponer herramientas de control y verificación con la cual productores, empresas ... -
Alimentos personalizados para adultos mayores.
(SEPOMEX, 2020-08)Sarcopenia es una enfermedad que se caracteriza por la pérdida de la masa y función muscular. Es de gran prevalencia en adultos mayores. Por eso resulta evidente que el diseño de alimentos específicos para este grupo de ... -
Análisis de parámetros críticos de calidad de nuez pecán para su conservación a temperatura ambiente
(Facultad de Ciencias de la Alimentación, Universidad Nacional de Entre Ríos, 2024-08)Argentina annually produces 2000 tons of pecan nut [Carya illinoensis (Wangenh.) K. Koch]. Given its pleasant flavor, color and texture, it is used in food preparation. Nutritionally, it is a source of vitamins and minerals; ... -
Análisis del efecto de las variedades de trigo y la aplicación de fungicidas en la producción de tricotecenos en cepas de Fusarium graminearum aisladas de trigo cultivado en Argentina
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019-11)Fusarium graminearum es considerado el principal agente causal de la Fusariosis de la espiga de trigo (FET) en Argentina. La FET reduce el rendimiento en grano y afecta su calidad, por la acumulación de micotoxinas de ... -
Análisis y tipificación de carne de Búfalo mediante la amplificación por qPCR. Comunicación.
(Asociación Argentina de Producción Animal, 2023-09)Meat is one of the main food sources due to its protein content. In recent years, consumers, both nationally and internationally, have shown interest in alternative sources to beef (e.g. ostrich, Kobe beef, buffalo, etc.). ... -
Anti-inflammatory and antioxidant activities, functional properties and mutagenicity studies of protein and protein hydrolysate obtained from Prosopis alba seed flour
(2014-10)Prosopis species are considered multipurpose trees and shrubs by FAO and their fruit constitute a food source for humans and animals. According to the “Código Alimentario Argentino”, “algarrobo flour” is produced by grinding ... -
Antilisterial efficacy of Lactobacillus bacteriocins and organic acids on frankfurters. Impact on sensory characteristics
(2018-02)Dipping solutions containing bacteriocins produced by Lactobacillus curvatus CRL705 and Lactobacillus sakei CRL1862 (Bact705/1862), nisin and organic acids (lactic acid, LA; acetic acid, AA) were tested alone or in combination ... -
Antioxidant and angiotensin I-converting enzyme (ACE) inhibitory peptides of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) viscera hydrolysates subjected to simulated gastrointestinal digestion and intestinal absorption
(2021-11-16)The objective of this work was to evaluate in vitro bioaccessibility, intestinal absorption, antioxidant and angiotensin I-converting enzyme (ACE) inhibitory activities of peptides from rainbow trout viscera hydrolysate ... -
Antioxidant pectin enriched fractions obtained from discarded carrots (Daucus carota L.) by ultrasound-enzyme assisted extraction
(2019-03-19)Carrot residues were upgraded as pectin-enriched fractions (PEFs) useful for functional food formulation due to co-extracted antioxidants (α- and β-carotenes, lutein, α-tocopherol), and gelling effect. High power ultrasound ... -
Antioxidant pectins from eggplant (Solanum melongena) fruit exocarp, calyx and flesh isolated through high-power ultrasound and sodium carbonate
(Elsevier, 2023-06)Dried and milled eggplant fruit peel and calyces (PC) and mesocarp, placenta and core (Mes) were utilized as natural sources of valuable chemicals. Pectins were extracted with 0.1 M Na2CO3 (1 h; 23 °C). A high-power ... -
Antioxidant status and odour profile in milk from silage or lucerne-fed cows
(Dairy Industry Association of Australia, 2010-04)In order to determine the effect feeding differences on natural antioxidant vitamin delivery, two contrasting diets, lucerne (ALF) and sorghum silage (SS), were analysed. Diets showed different profiles for fat-soluble ... -
Antioxidant status, lipid and color stability of aged beef from grazing steers supplemented with corn grain and increasing levels of flaxseed
(2016-01)Angus steers were grazed on unsupplemented pasture (CNTRL), pasture supplemented with 0.7% BW cracked corn (FLAX-0), FLAX-0 with 0.125% and 0.250% BW of whole flaxseed (FLAX-1 and FLAX-2). Six steers were grazed per treatment ... -
Aplicación de dominancia temporal de sensaciones (DTS) para describir chocolates expendidos en la ciudad de Lima - Perú
(2020-09)Introducción: El método Dominio Temporal de Sensaciones (DTS) permite identificar las sensaciones dinámicas percibidas como dominantes durante el consumo del producto en el tiempo mediante una lista de atributos seleccionados ... -
Aplicación de Irradiación Gamma a salamín picado fino: Efecto en su estabilización durante el almacenamiento
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios - AATA, 2024-03)Listeria monocytogenes (Lm) is one of the pathogens most frequently detected in dry fermented sausages and difficult to control in the production environment. The Argentine Food Code (CAA) establishes the zero tolerance ... -
Aplicación de irradiación Gamma en duraznos mínimamente procesados para mejorar la textura y calidad sensorial, y prevenir el desarrollo fúngico
(Universidad Nacional de Santiago del Estero, 2019-09)La manipulación y las operaciones mecánicas como el cortado, limitan la vida útil de frutas mínimamente procesadas, al acelerarse el proceso de maduración e incrementarse la susceptibilidad al pardeamiento enzimático y a ... -
Aplicación de la tecnología de altas presiones hidrostáticas para la elaboración de hamburguesas de carne con bajo contenido de sales
(2013-11)La tecnología de altas presiones hidrostáticas (APH) podría utilizarse para la elaboración de productos cárnicos con bajo contenido de sales, ya que presenta efectos similares sobre las proteínas miofibrilares. El objetivo ...