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Contribution of Compositional Parameters to the Oxidative Stability of Olive and Walnut Oil Blends
(2011-06)Oil blending was conducted to study the effects of changes in fatty acid composition (FAC), tocopherols and total phenol content (TPC) on oxidative stability of virgin olive oil (VOO):walnut oil (WO) blends. The measurement ... -
Contribution of different sources and origins of nitrogen in above- and below-ground structures to the partial nitrogen balance in soybean
(Springer, 2022-04)Aims: Most studies that quantified the biological N fixation (BNF) and partial N balances of soybean have ignored the belowground structures. Our objectives were to evaluate the contribution of belowground structures to ... -
Contribution of honeybees to soybean yield
(Springer, 2018-02)Despite the economic importance of soybean [Glycine max (L.) Merr.], knowledge on the contribution of entomological pollination on seed yield is scarce. This study estimates the production of soybean resulting from pollination ... -
Contribution of incident solar radiation on leaves and pods to soybeanseed weight and composition
(2017-07)The weight and composition of soybean seeds (Glycine Max L. Merrill) depend on changes in carbonand nitrogen assimilate supply during grain filling. Soybean pods and seeds are green, evidencing theircapacity to capture ... -
Contribution of Integrated Crop Livestock Systems to Climate Smart Agriculture in Argentina
(MDPI, 2022-11)Integrated crop-livestock system (ICLS) is a useful practice to enhance soil organic carbon (SOC) compared to continuous cropping systems (CC). However, robust data from different regions around the world remain to be ... -
Contribution of pecan (Carya illinoinensis [Wangenh.| K. Koch) to sustainable development Goal 2 under the dual perspective of carbon storage and human nutrition
(Frontiers Media, 2023-04-14)This work aims to contextualize and analyze the potential contribution of pecan to SDG2 under the dual perspective of carbon storage and human nutrition. Particularly, the study focuses on the pecan agroecosystems in the ... -
Contribution of predation to the biological control of a key herbivorous pest in citrus agroecosystems
(Wiley, 2019-03-21)Biological control has traditionally simplified the view of trophic relationships between herbivorous pests and their natural enemies in agriculture. The success or failure of this pest management strategy is still mainly ... -
Contribution of the genetic improvement of tall fescue (Festuca arundinacea SCHREB.) in Argentina: synthesis of achievements and advances
(Sociedad Argentina de Genética, 2021-12)La festuca alta (Festuca arundinacea Schreb.), está representada en la Argentina por poblaciones adaptadas del morfotipo continental, que son largamente persistentes. Es la principal especie forrajera perenne cultivada en ... -
Contribution of tillers to maize yield stability at low plant density
(Wiley, 2022-08)One of the main challenges of using low plant densities in restrictive and variable environments is to maximize the use of resources in better-than-expected years. The adoption of prolific genotypes has addressed part of ... -
A contribution to understanding the origin of platy structure in silty soils under no tillage
(2016)In silty soils under no tillage (NT), platy (P) soil structure is widespread and constrains water infiltration. Our objectives were (i) to evaluate how traffic and the presence of crop residues influence P structure ... -
Contribuyendo a consolidar la expansión agroecológica en el Alto Valle
(Agencia de Extensión Rural Bahía Blanca, INTA, 2023)Durante los últimos años se encuentra en expansión la agroecología en los grandes valles de la Patagonia norte (provincias de Río Negro y Neuquén); donde se combinan diversidad de ensambles entre productoras/es de la ... -
Control biológico de áfidos por métodos conservativos en cultivos hortícolas y aromáticas
(Ediciones INTA, 2015)En los agroecosistemas con predominio de monocultivos, la biodiversidad se encuentra fuertemente alterada produciendo frecuentes situaciones de inestabilidad en el sistema. El manejo del hábitat constituye una alternativa ... -
Control biológico de Carduus nutans auct. non L. (syn Carduus thoermeri Weinm) con Rhinocyllus conicus
(Departamento de Agronomía, Universidad Nacional del Sur, 2016-12)Carduus nutans es una planta anual, nace a fines de marzo y forma la roseta durante el invierno, desarrolla el tallo florífero a principios de primavera y florece a mediados y fines de la misma. -
Control biológico de enfermedades de plantas en América Latina y el Caribe
(Facultad de Agronomía, Universidad de la República, 2014)Desde el punto de vista agronómico, existen desafíos que aún necesitan ser enfrentados. Un reto importante para los investigadores y la industria en el área de bioproductos es el desarrollo de nuevos agentes de control ... -
Control biológico de enfermedades de plantas en Argentina
(Facultad de Agronomía, Universidad de la República, 2014)Este capítulo recopila investigaciones con organismos benéficos, enmiendas orgánicas, extractos o preparados de origen natural, solarización, abonos verdes, quitosano, micorrizas, esterilización reductora y biofumigación. ... -
Control biológico de enfermedades de tallo y de vaina en arroz con Trichoderma y Pseudomonas
(Universidad Nacional del Litoral, 2015)En Argentina, la Pudrición del Tallo (PT -Sclerotium Sclerotium oryzae ) (Fig. 1A) y el Manchado de Vainas (MV -Complejo Rhizoctonia Rhizoctonia )(Fig. 1B ), son las son las son las enfermedades más frecuentes en el cultivo ... -
Control biológico de hormigas negras
(ProHuerta, 2012)Las hormigas negras son seguramente una de las visitas más frecuentes y menos queridas de nuestra huerta. Si bien cumplen un rol importante en la naturaleza, generalmente suelen traernos bastantes inconvenientes en la ... -
Control biológico de patógenos vegetales. Una revisión de las investigaciones realizadas en los últimos 30 años en el Instituto de Microbiología y Zoología Agrícola
(Ediciones INTA, 2023-09)A principios de la década de 1990, el equipo de fitopatólogos del Instituto de Microbiología y Zoología Agrícola (IMYZA-INTA), que había llevado a cabo numerosas investigaciones sobre fitopatógenos, comenzó a desarrollar ... -
Control biológico de plagas en horticultura. Experiencias argentinas de las últimas tres décadas
(Ediciones INTA, 2020-12-23)Los cambios tecnológicos que acompañaron a la producción hortícola y las consecuencias de ese manejo impactaron negativamente en diversos niveles de la producción. Uno de los problemas a resolver es el de las plagas y ... -
Control biológico por conservación: evaluación de los enemigos naturales de Brevicoryne brassicae (Hemiptera: Aphididae) en un manejo agroecológico de producción al aire libre de repollo (Brassica oleracea) del Cinturón Hortícola de La Plata, Buenos Aires, Argentina
(Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales, 2017)Los objetivos del estudio fueron: caracterizar los enemigos naturales (EN) de pulgones, en cultivos de repollo (Brassica oleracea, L.) y ambientes semi-naturales (Borde, Frontera y Franja en descanso) de una finca y ...