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Resumen
This study aimed to evaluate the effects of beef patty formulations and pressure levels on the inactivation of spoilage microbiota and native Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) O157:H7. Beef patties were made with different salt and fat content (A: 1% NaCl – 10% fat, B: 2% NaCl – 10% fat, C: 1% NaCl – 20% fat and D: 2% NaCl – 20% fat) and treated at 400 and 600 MPa. STEC reductions after 400 and 600 MPa were 2 and 4 log CFU/g, respectively. [ver mas...]
dc.contributor.authorEccoña Sota, Amparo
dc.contributor.authorCap, Mariana
dc.contributor.authorRodriguez, Anabel
dc.contributor.authorSzerman, Natalia
dc.contributor.authorSperoni Aguirre, Francisco Jose
dc.contributor.authorVaudagna, Sergio Ramon
dc.date.accessioned2021-04-23T11:20:25Z
dc.date.available2021-04-23T11:20:25Z
dc.date.issued2021-04-08
dc.identifier.issn0960-3085
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.1007/s11947-021-02648-5
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/9166
dc.identifier.urihttps://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11947-021-02648-5
dc.description.abstractThis study aimed to evaluate the effects of beef patty formulations and pressure levels on the inactivation of spoilage microbiota and native Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) O157:H7. Beef patties were made with different salt and fat content (A: 1% NaCl – 10% fat, B: 2% NaCl – 10% fat, C: 1% NaCl – 20% fat and D: 2% NaCl – 20% fat) and treated at 400 and 600 MPa. STEC reductions after 400 and 600 MPa were 2 and 4 log CFU/g, respectively. STEC inactivation was similar in patties with 10 and 20% of fat content. However, patties with 1% of NaCl showed higher STEC reductions than those made with 2% of NaCl. The baroprotective effect of salt was probably related with the accumulation of compatible solutes, a well-known bacterial response to osmostress. After HPP treatment, all counts of spoilage microbiota were under the detection limit regardless of the formulation.eng
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.publisherSpringer
dc.relationinfo:eu-repograntAgreement/INTA/PNAIyAV-1130033/AR./Tecnologías de preservación de alimentos y de aprovechamiento de subproductos.
dc.relationinfo:eu-repograntAgreement/INTA/PNAIyAV-1130042/AR./Herramientas y sistemas para la gestión de la calidad integral.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccesses_AR
dc.sourceFood and Bioprocess Technology 14 : 1-5 (May 2021)es_AR
dc.subjectHydrostatic Pressureeng
dc.subjectPresión Hidrostáticaes_AR
dc.subjectEscherichia colies_AR
dc.subjectMinced Meateng
dc.subjectCarne Picadaes_AR
dc.subjectBeefeng
dc.subjectCarne de Reses_AR
dc.subject.otherHigh Hydrostatic Pressureeng
dc.subject.otherAlta Presión Hidrostáticaes_AR
dc.subject.otherShiga toxin-producing Escherichia colieng
dc.subject.otherEscherichia coli productora de toxina Shigaes_AR
dc.subject.otherBeef Patty Formulationeng
dc.subject.otherFormulación de Hamburguesa de Terneraes_AR
dc.titleEffects of High Hydrostatic Pressure and Beef Patty Formulations on the Inactivation of Native Strains of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli O157:H7es_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/artículoes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_AR
dc.description.origenInstituto de Investigación de Tecnología de Alimentos (ITA)es_AR
dc.description.filFil: Eccoña Sota, Amparo. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables (UEDD INTA CONICET); Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Cap, Mariana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Investigación Tecnología de Alimentos; Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Cap, Mariana. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables (UEDD INTA CONICET); Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Rodriguez, Anabel. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Investigación Tecnología de Alimentos; Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Rodriguez, Anabel. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables (UEDD INTA CONICET); Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Speroni Aguirre, Francisco José. Universidad Nacional de La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos (CIDCA) (UNLP - CONICET); Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Vaudagna Sergio Ramon. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). CIA. Instituto de Investigación Tecnología de Alimentos (ITA); Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Vaudagna Sergio Ramon. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables (UEDD INTA CONICET); Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Speroni Aguirre, Francisco José. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos (CIDCA); Argentina.
dc.subtypecientifico


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