Títulos
Mostrando ítems 50-69 de 236
-
Detection and segmentation of vine canopy in ultra-high spatial resolution RGB imagery obtained from unmanned aerial vehicle (UAV) :a case study in a commercial vineyard
(2017)The use of Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) in viticulture permits the capture of aerial Red-Green-Blue (RGB) images with an ultra-high spatial resolution. Recent studies have demonstrated that RGB images can be used to ... -
Detection transposable elements in Botrytis cinerea in latent infection stage from symptomless apples
(Hainan Medical University, 2014)Objective: To detect Botrytis cinerea (B. cinerea) latent infections on apples before storage, which is essential for effective control strategies in the fruit postharvest industry. Methods: In the present study, a polymerase ... -
Determinación de los requerimientos térmicos otoño-invernales en almendro (Prunus amygdalus Batsch) cv. Guara y cv. Marinada
(Universidad de Colima, México, 2022)Objetivo: determinar en almendros cv. Guara y cv. Marinada la fecha de transición entre endodormancia y ecodormancia, y los requerimientos de frío y de calor para la salida del reposo otoño-invernal. Materiales y ... -
Determinación simultánea de carotenoides y fenoles en subproductos agroalimentarios: Microextracción Líquido-Sólido Asistida por Ultrasonido optimizada por metodologías de diseño experimental
(Universidad Juan Agustín Maza, 2020)En el presente trabajo se desarrolló un nuevo método de microextracción líquido-sólido asistido por ultrasonido para determinar biocompuestos en subproductos agroalimentarios. El método analítico propuesto para extraer ... -
Determination of alkaloids in onion nectar by micellar electrokinetic chromatography
(2016)Nectar is the most important floral reward offered by plants to insects. Minor components such as alkaloid compounds in nectar affect bee foraging, with great influence in seed production. CE is an advantageous tool for ... -
Dissecting the genetic control of root and leaf tissue-specific anthocyanin pigmentation in carrot (Daucus carota L.)
(Springer, 2019-05-29)Purple carrots can accumulate large quantities of anthocyanins in their root tissues, as well as in other plant parts. This work investigated the genetic control underlying tissue-specific anthocyanin pigmentation in the ... -
Drought will not leave your glass empty : low risk of hydraulic failure revealed by long-term drought observations in world’s top wine regions
(2018)Grapevines are crops of global economic importance that will face increasing drought stress because many varieties are described as highly sensitive to hydraulic failure as frequency and intensity of summer drought increase. ... -
EF-1α DNA Sequences Indicate Multiple Origins of Introduced Populations of Essigella californica (Hemiptera: Aphididae)
(2017-06)Aphids in the pine-feeding Nearctic genus Essigella (Sternorrhyncha, Aphididae, Lachninae) have been introduced in Europe, North Africa, Oceania, and South America. Mitochondrial, nuclear, and endosymbiont DNA sequences ... -
Efecto de Adara-M2624 y otros siete portainjertos sobre daños y defectos de frutos de dos variedades de cereza (Prunus avium L.)
(Facultad de Ciencias Agropecuarias, Universidad Nacional de Córdoba, 2022-07-05)Los portainjertos modifican el desempeño del árbol, adaptándose a diferentes condiciones edafo-climáticas. El diseño experimental fue de bloques completos al azar, con seis repeticiones. El porcentaje de daño se midió a ... -
Efecto de la combinación Adara-M2624 y otros siete portainjertos sobre las características del dosel de dos variedades de cerezo
(2016)Se estudió la influencia de los portainjertos SL64, MxM60, MxM14, CAB6P, Weiroot 13, GiSeLa® 5 y GiSeLa® 6 y Adara-Mariana 2624, sobre el comportamiento vegetativo de las variedades de cerezo Bing y Celeste, durante 9 años ... -
Efecto de la fertilización foliar en varas de fresias (freesia x hybrida) provenientes de cormos vernalizados = Effect of foliar fertilization on stems freesias (freesia x hybrida) from corms vernalized
(Asociación Argentina de Horticultura, 2017)En condiciones naturales las fresias florecen en agosto y setiembre, debido a una vernalización cumplida durante la etapa invernal. Es posible producir este efecto de manera artificial para adelantar la floración, técnica ... -
Efecto de la técnica de sangrado sobre la composición fenólica de vinos cv. Malbec = Effect of saignée on phenolic composition of Malbec wines
(Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias, 2013)El mercado actual exige, en gran parte, la disponibilidad de vinos estructurados con coloraciones intensas, razón por la cual los enólogos evalúan constantemente diversas variantes tecnológicas tendientes a satisfacer los ... -
Efecto de ocho portainjertos sobre la producción de dos variedades de cerezo
(Facultad de Ciencias Agropecuarias, Universidad Nacional de Córdoba, 2021)Los portainjertos mejoran la adaptación de la variedad a diferentes condiciones ambientales e incrementan la producción. Se midió la influencia de los portainjertos SL 64, MxM 60, MxM 14, CAB 6P, Weiroot 13, GiSeLa® 5, ... -
Efecto del 1-metilciclopropeno [1-MCP] sobre la calidad y vida postcosecha de cerezas = Effect of 1-methylcyclopropene (1-MCP) on quality and shelf-life of sweet cherries
(Asociación Iberoamericana de Tecnología Postcosecha, 2015)En la provincia de Mendoza, Argentina, la cereza (Prunus avium L.) es un cultivo de importancia ya que puede comercializarse como primicia en los mercados de contraestación tales como Europa y Estados Unidos. El uso del ... -
Efecto del Tratamiento de Alta Presión Hidrostática en Parámetros de Calidad y Vida Útil de Cerezas (Prunus avium L.)
(Universidad Tecnológica Nacional, 2018-07-01)El objetivo del trabajo consistió en estudiar la evolución de parámetros de calidad de cerezas (parámetros cromáticos, textura, pH, recuento de microorganismos) sometidas a tratamientos con alta presión hidrostática (APH) ... -
Efecto nematicida de extractos de ajo, orujo de uva y alperujo de aceituna; sobre Meloidogyne incognita, en vid, cv Chardonnay = Nematicidal effects of extracts of garlic, grape pomace and olive mill waste, on Meloidogyne incognita, on grapevine cv Chardonnay
(2016)Meloidogyne incognita afecta significativamente al cultivo de vid en Argentina. Actualmente se dispone de pocas herramientas para su control. El objetivo de este trabajo fue comparar el efecto de extractos acuosos de ... -
Effect of different closure types and storage temperatures on the color and sensory characteristics development of Argentinian Torrontes Riojano white wines aged in bottles
(Elsevier, 2021-06)During aging, most bottled white wines lose their distinctive organoleptic characteristics according to their storage conditions (closure, temperature, time). However, the effect of these factors on organoleptic characteristics ... -
Effect of different concentrations of bioslurry on the germination and production of tomato seedlings (Solanum lycopersicum L.) = Efecto de diferentes concentraciones de biol en la germinación y producción de plantines de tomate (Solanum lycopersicum L.)
(Facultad Nacional de Agronomía Medellín, Universidad Nacional de Colombia, 2023-01)El tomate es uno de los principales productos hortícolas en la Argentina. Su cultivo es intensivo en el uso de fertilizantes y pesticidas, que impactan negativamente al ambiente. Los fertilizantes químicos de uso habitual ... -
Effect of elevated temperature on the onset and rate of mesocarp cell death in berries of Shiraz and Chardonnay and its relationship with berry shrivel
(Wiley, 2013-02)Background and Aim: Berry water loss at late stages of ripening is a cultivar dependent‐trait correlated with mesocarp cell death. We tested the hypothesis that elevated temperature anticipates the onset and increases the ... -
Effect of extended maceration and ethanol concentration on the extraction and evolution of phenolics, colour components and sensory attributes of Merlot wines
(Wiley, 2013-02)Background and Aims: Anecdotal evidence suggests that there may be a synergistic effect of ethanol (EtOH ) and prolonged skin contact on the extraction of certain phenolics that may negatively impact wine sensory properties. ...