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Abstract
Regional and national legislation mandates the disclosure of “priority” allergens when present as an ingredient in foods, but this does not extend to the unintended presence of allergens due to shared production facilities. This has resulted in a proliferation of precautionary allergen (“may contain”) labels (PAL) that are frequently ignored by food-allergic consumers. Attempts have been made to improve allergen risk management to better inform the use of [ver mas...]
dc.contributor.authorTurner, Paul J.
dc.contributor.authorPatel, Nandinee
dc.contributor.authorBallmer-Weber, Barbara K.
dc.contributor.authorBaumert, Joe L.
dc.contributor.authorBlom, W. Marty
dc.contributor.authorBrooke-Taylor, Simon
dc.contributor.authorBrough, Helen
dc.contributor.authorCampbell, Dianne E.
dc.contributor.authorChen, Hongbing
dc.contributor.authorChinthrajah, R. Sharon
dc.contributor.authorCrevel, René W.R.
dc.contributor.authorDubois, Anthony E.J.
dc.contributor.authorElizur, Arnon
dc.contributor.authorGerdts, Jennifer D.
dc.contributor.authorGowland, M. Hazel
dc.contributor.authorHouben, Geert F.
dc.contributor.authorHourihane, Jonathan O.B.
dc.contributor.authorKnulst, André C.
dc.contributor.authorLa Vieille, Sébastien
dc.contributor.authorLópez, María Cristina
dc.contributor.authorMills, E.N. Clare
dc.contributor.authorPolenta, Gustavo Alberto
dc.contributor.authorPurington, Natasha
dc.contributor.authorSaid, Maria
dc.contributor.authorSampson, Hugh A.
dc.contributor.authorSchnadt, Sabine
dc.contributor.authorSödergren, Eva
dc.contributor.authorTaylor, Stephen L.
dc.contributor.authorRemington, Benjamin C.
dc.contributor.authorMotohiro, Ebisawa
dc.date.accessioned2021-09-10T11:41:06Z
dc.date.available2021-09-10T11:41:06Z
dc.date.issued2021-08-04
dc.identifier.issn2213-2198
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.1016/j.jaip.2021.08.008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/10222
dc.identifier.urihttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213219821009077
dc.description.abstractRegional and national legislation mandates the disclosure of “priority” allergens when present as an ingredient in foods, but this does not extend to the unintended presence of allergens due to shared production facilities. This has resulted in a proliferation of precautionary allergen (“may contain”) labels (PAL) that are frequently ignored by food-allergic consumers. Attempts have been made to improve allergen risk management to better inform the use of PAL, but a lack of consensus has led to variety of regulatory approaches and nonuniformity in the use of PAL by food businesses. One potential solution would be to establish internationally agreed “reference doses,” below which no PAL would be needed. However, if reference doses are to be used to inform the need for PAL, then it is essential to characterize the hazard associated with these low-level exposures. For peanut, there are now published data relating to over 3000 double-blind, placebo-controlled challenges in allergic individuals, but a similar level of evidence is lacking for other priority allergens. We present the results of a rapid evidence assessment and meta-analysis for the risk of anaphylaxis to a low-level allergen exposure for priority allergens. On the basis of this analysis, we propose that peanut can and should be considered an exemplar allergen for the hazard characterization at a low-level allergen exposure. Resumen: La legislación regional y nacional exige la divulgación de alérgenos "prioritarios" cuando están presentes como ingrediente en los alimentos, pero esto no se extiende a la presencia involuntaria de alérgenos debido a instalaciones de producción compartidas. Esto ha dado lugar a una proliferación de etiquetas de precaución para alérgenos ("pueden contener") (PAL) que los consumidores alérgicos a los alimentos suelen ignorar. Se han hecho intentos para mejorar la gestión del riesgo de alérgenos para informar mejor el uso de PAL, pero la falta de consenso ha llevado a una variedad de enfoques regulatorios y a la falta de uniformidad en el uso de PAL por parte de las empresas alimentarias. Una posible solución sería establecer “dosis de referencia” acordadas internacionalmente, por debajo de las cuales no se necesitaría PAL. Sin embargo, si se van a utilizar dosis de referencia para informar la necesidad de PAL, entonces es esencial caracterizar el peligro asociado con estas exposiciones de bajo nivel. Para el maní, ahora hay datos publicados relacionados con más de 3000 desafíos doble ciego controlados por placebo en individuos alérgicos, pero falta un nivel similar de evidencia para otros alérgenos prioritarios. Presentamos los resultados de una evaluación rápida de la evidencia y un metanálisis del riesgo deanafilaxia a una exposición a alérgenos de bajo nivel para alérgenos prioritarios. Sobre la base de este análisis, proponemos que el cacahuete puede y debe considerarse un alérgeno ejemplar para la caracterización del peligro en una exposición a un alérgeno de bajo nivel.eng
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.publisherElsevier
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_AR
dc.sourceThe Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice (Available online 23 August 2021)es_AR
dc.subjectAnaphylactic Reactionseng
dc.subjectReacciones Anafilácticases_AR
dc.subjectFood Allergieseng
dc.subjectAlergia Alimentariaes_AR
dc.subjectAllergenseng
dc.subjectAlérgenoses_AR
dc.subjectGroundnutseng
dc.subjectCacahuetees_AR
dc.subject.otherEliciting Doseeng
dc.subject.otherDosis Provocadoraes_AR
dc.subject.otherPrecautionary Allergen Labelingeng
dc.subject.otherEtiquetado Preventivo de Alérgenoses_AR
dc.subject.otherReference Doseeng
dc.subject.otherDosis de Referenciaes_AR
dc.subject.otherThresholdeng
dc.subject.otherUmbrales_AR
dc.subject.otherPeanuteng
dc.subject.otherManíes_AR
dc.subject.otherMeta-Analysiseng
dc.subject.otherMetanálisises_AR
dc.titlePeanut Can Be Used as a Reference Allergen for Hazard Characterization in Food Allergen Risk Management: A Rapid Evidence Assessment and Meta-Analysises_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/artículoes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/acceptedVersiones_AR
dc.description.origenInstituto de Investigación de Tecnología de Alimentoses_AR
dc.description.filFil: Turner, Paul J. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Patel, Nandinee. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Ballmer-Weber, Barbara K. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Ballmer-Weber, Barbara K. Clínica de Dermatología y Alergología. Kantonsspital; Suiza.es_AR
dc.description.filFil: Baumert, Joe L. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Blom, W. Marty. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Brooke-Taylor, Simon. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Brough, Helen. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Brough, Helen. King's College London. Departamento de Alergia Pediátrica; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Campbell, Dianne E. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Campbell, Dianne E. Tecnologías DBV. Montrouge; Francia.es_AR
dc.description.filFil: Chen, Hongbing. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Chinthrajah, R. Sharon. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Crevel, René W.R. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Dubois, Anthony E.J. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Ebisawa, Motohiro. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Elizur, Arnon. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Elizur, Arnon. Universidad de Tel Aviv. Facultad de Medicina Sackler. Departamento de Pediatría; Israel.es_AR
dc.description.filFil: Gerdts, Jennifer D. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Gowland, M. Hazel. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Houben, Geert F. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Hourihane, Jonathan O.B. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Knulst, André C. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: La Vieille, Sébastien. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: López, María Cristina. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Mills, E.N. Clare. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Polenta, Gustavo Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Investigación Tecnología de Alimentos; Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Polenta, Gustavo Alberto. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Purington, Natasha. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Said, María. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Sampson, Hugh A. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Sampson, Hugh A. Escuela de Medicina Icahn. División de Alergia e Inmunología Pediátricasen. Nueva York. Estados Unidos de América.es_AR
dc.description.filFil: Schnadt, Sabine. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Södergren, Eva. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Södergren, Eva. ThermoFisher Scientific; Suecia.es_AR
dc.description.filFil: Taylor, Stephen L. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Remington, Benjamin C. Imperial College London. Instituto Nacional del Corazón y los Pulmones; Reino Unido.es_AR
dc.description.filFil: Remington, Benjamin C. Grupo BV. Consultoría Remington; Holanda.es_AR
dc.subtypecientifico


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