• Combining empirical and theory-based land-use modelling approaches to assess economic potential of biofuel production avoiding iLUC: Argentina as a case study 

      Diogo, Vasco; Hilst, Floor van der; Eijck, Janske van; Verstegen, Judith A.; Hilbert, Jorge Antonio; Carballo, Stella Maris; Volante, Jose Norberto; Faaij, André P. C. (Elsevier, 2014-03)
      In this paper, a land-use modelling framework is presented combining empirical and theory-based modelling approaches to determine economic potential of biofuel production avoiding indirect land-use changes (iLUC) resulting ...
    • Decisiones estratégicas en el medio rural y la franja urbano – rural: aplicaciones con análisis multicriterio discreto 

      de Prada, Jorge Dante (Compilador); Cristeche, Estela Raquel (Compiladora); Tello, Diego Sebastian (Compilador) (UniRío, 2023-06)
      La presente publicación invita a los lectores a reflexionar en el largo plazo y a actuar aquí y ahora. En el largo plazo, construir la visión compartida que favorezca el liderazgo colaborativo y la alineación de los actores ...
    • Knowledge construction in innovative networks for the use of biological inputs in periurban horticultural systems 

      Catullo, Julio Cesar; Arguello Caro, Evangelina Beatriz; Narmona, Luis; Muñoz, Nacira Belen; Silbert, Violeta; Yosviak, Maria Iohanna; Scifo, Alejo; Prado, Agustín; Pietrarelli, Liliana; Videla, Martín; Serra, Gerardo Victor; Gaona Flores, María Amparo; Viale, Maria Virginia (INIA (Uruguay) y Facultad de Agronomía, Universidad de la República, 2020-07-17)
      In order to achieve an agroecological transformation of the proximity conventional food systems such as green belts next to cities, particularly in its technological dimension, an active and synergic interaction between ...
    • Manual de apicultura para ambientes subtropicales 

      Dini, Cecilia; Bedascarrasbure, Enrique Luciano (Ediciones INTA, 2011)
      El Manual propone comenzar conociendo la colonia de abejas y su relación con las diferentes condiciones ambientales en nuestra región, tomando conciencia en todo su recorrido sobre la importancia de preservar el ambiente ...
    • Meeting global challenges with regenerative agriculture producing food and energy 

      Schulte, Lisa A.; Dale, Bruce E.; Bozzetto, Stefano; Liebman, Matt; Souza, Glaucia M.; Haddad, Nick; Richard, Tom L.; Basso, Bruno; Brown, Robert C.; Hilbert, Jorge Antonio; Arbuckle, J. Gordon (Springer Nature, 2022-05)
      The world currently faces a suite of urgent challenges: environmental degradation, diminished iodiversity, climate change and persistent poverty and associated injustices. All of these challenges can be addressed to a large ...
    • Mutation Breeding for Sustainable Food Production in Latin America and the Caribbean Under Climate Change 

      González Cepero, María Caridad; Gómez Pando, Luz; De Andrade, Alexander; Arguello Delgado, Juan Felix; Nakayama Nakashima, Héctor; Landau, Alejandra Mabel; Prina, Alberto Raul; Rodríguez García, Mayra; Suchini Farfan, Aura; de la Cruz Torres, Eulogio (Springer Nature, 2023)
      The region of Latin America and the Caribbean is characterized by the great diversity of crops and environmental conditions where the crops coexist under the effects of different abiotic and biotic stresses, which impact ...
    • Programa Pro Huerta INTA AMBA : análisis presupuestario y de gestión 

      Gonzalias, Diana Rafaela (Facultad de Ciencias Económicas, Universidad de Buenos Aires, 2015)
      En el año 1990 el Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) formula el proyecto del' Programa Pro Huerta: Autoproducción de alimentos. Dicho Programa se realiza en un contexto económico nacional con hiperinflación ...
    • Promoción de producción sustentable en la Quebrada de Humahuaca 

      Royo, Victoria; Quiroga Martinez, Julieta; Carrizo, Carla Belen; Calizaya, Ricardo Ariel; Vilca, Néstor; Torres, Ana Maria; Altamirano, Marina; Julián, Santiago Oscar; Guerrero, Rafael (Universidad Nacional de La Matanza; INTA, 2023)
      Desde el grupo de agroecología del IPAF NOA se realizan proyectos de entrenamientos laborales con el objetivo de promover la producción sustentable, con una participación activa de productores locales de bajo impacto ...
    • Proyecto integrado para la autoproducción de alimentos frescos PRO-HUERTA 

      Diaz, Daniel Norberto (INTA, 1990-07)
      El Programa ProHuerta se aprueba, mediante Resolución del Consejo Directivo del INTA N°239 del 3 de agosto de 1990 bajo la figura de Proyecto Integrado “Promoción de la Autoproducción de Alimentos (PRO-HUERTA)”, adjuntando ...