• Cherry fibers isolated from harvest residues as valuable dietary fiber and functional food ingredients 

      Basanta, Maria Florencia; de Escalada Pla, Marina Francisca; Raffo Benegas, Maria Dolores; Stortz, Carlos Arturo; Rojas, Ana Maria Luisa (Elsevier, 2014-04)
      Residues discarded at cherry fruit harvesting were extracted with ethanol from ‘Chelan’, ‘Brooks’ and ‘Sunburst’ varieties to obtain cherry fibers constituted by the cell wall polysaccharides, applicable as functional food ...
    • Contenido de antioxidantes de variedades de pera no tradicionales del Alto Valle de Río Negro y Neuquén 

      De Angelis, Veronica; Calvo, Paula Cecilia; Gittins Lopez, Cecilia Gabriela; Barda, Nora Beatriz; Miranda, María José; Suárez, Pablo; Toscana, María Fernanda; Asencio, Vanesa Alejandra; Gorordo, Florencia (2017-09-18)
      En la Estación Experimental (EEA) INTA Alto Valle existe un Banco de Germoplasma de frutales de pepita que cuenta con 123 genotipos de pera (Pyrus communis). Dentro de estos se encuentran variedades no tradicionalmente ...