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Allium sativum produces terpenes with fungistatic properties in response to infection with Sclerotium cepivorum
(2015-07)This study investigated terpene biosynthesis in different tissues (root, protobulb, leaf sheath and blade) of in vitro -grown garlic plants either infected or not (control) with Sclerotium cepivorum, the causative agent ... -
Short‐term hybridisation activates Tnt1 and Tto1 Copia retrotransposons in wild tuber‐bearing Solanum species
(2015-07)Interspecific hybridisation in tuber‐bearing species of Solanum is a common phenomenon and represents an important source of variability, crucial for adaptation and speciation of potato species. In this regard, the effects ... -
Atender a la biodiversidad permitiría incorporar la valoración de servicios ecosistémicos intra finca
(GEAP, 2015-09)En los últimos años, los oasis productivos de la provincia de Mendoza han venido experimentando un proceso de avance de la frontera agrícola sobre el monte natural, en un proceso desordenado, no planificado, en el cual ... -
Botrytis cinerea, new pathogen infecting oregano crops in Argentina
(2016)In October 2013 plants necrotic leaves and cankers on the stems were observed in oregano crops (Origanum vulgare ssp. hirtum en Tres Esquinas (Mendoza, Argentina). To the best of our knowledge this is the first report ... -
A high-quality carrot genome assembly provides new insights into carotenoid accumulation and asterid genome evolution
(2016)We report a high-quality chromosome-scale assembly and analysis of the carrot (Daucus carota) genome, the first sequenced genome to include a comparative evolutionary analysis among members of the euasterid II clade. We ... -
Aplicación de reguladores auxínicos: efecto sobre el cuajado de fruto en tomate para consumo fresco = Application of auxin regulators: effect on fruit set in tomatoes for fresh market
(Asociación Argentina de Horticultura, 2016)Con el objetivo de evaluar el efecto de dosis y momentos de aplicación de ácido β-naftoxiacético sobre características y rendimiento de frutos de tomate, se condujeron tres ensayos en La Plata (Buenos Aires), uno en Bella ... -
Efecto de la modalidad de siembra sobre la producción comercial de frutos y semillas en zapallo anco = Effect of modality of seeded on the commercial production of fruits and seeds in Cucurbita moschata
(Asociación Argentina de Horticultura, 2016)La especie Cucurbita moschata incluye una amplia gama de cultivares que se los denomina anco o anquito. El objetivo del trabajo fue comparar dos modalidades de siembra con igual densidad y determinar los efectos sobre la ... -
Organosulfur and phenolic content of garlic (Allium sativum L.) and onion (Allium cepa L.) and its relationship with antioxidant activity
(2016)Garlic and onion have a role in decreasing risks of chronic diseases due to their antioxidant activity. These biological effects have been attributed in part to organosulfur and flavonoid compounds present in Allium. The ... -
Evaluación sensorial de ajo de variedades frigoconservadas fritados en aceites de girasol y oliva
(EEA La Consulta, INTA, 2016)La presentación de nuevos productos gourmet como son los ajos fritos, requiere no solo de una depurada técnica de elaboración (calidad de la materia prima y el aceite de fritura), y el respeto por un determinado protocolo ... -
ABA and GA 3 increase carbon allocation in different organs of grapevine plants by inducing accumulation of non-structural carbohydrates in leaves, enhancement of phloem area and expression of sugar transporters
(2016)Grape quality for winemaking depends on sugar accumulation and metabolism in berries. Abscisic acid (ABA) and gibberellins (GAs) have been reported to control sugar allocation in economically important crops, although the ... -
Caracterización morfo-agronómica de poblaciones de zapallo criollo (cucurbita maxima Duch.) colectadas en los valles andinos de la Argentina
(2016-06)En los valles andinos de la Argentina las familias producen hortalizas en forma tradicional principalmente para el autoconsumo. El zapallo (Cucurbita maxima) es un cultivo americano de gran importancia en las economías ... -
Ecophysiological groups of garlic cultivars: the updated Argentinean classification
(International Society for Horticultural Science, 2016-10)At the beginning of the 1990s, in an attempt to sort, in a practical and comprehensive way, the garlic varietal outlook of Argentina, a first Argentinean classification was proposed. Considering the natural dormancy length ... -
Influencia del déficit hídrico en diferentes etapas fenológicas sobre el rendimiento y calidad del zapallo
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Cuyo, 2016-12)En Argentina, el zapallo (Cucurbita spp) es una hortaliza tradicional de gran importancia económica, social y alimenticia. En las zonas regadías del país, donde la producción de hortalizas pesadas como ésta desempeña un ... -
Rendimiento y calidad de semillas en cultivo de zanahoria implantado con mini raíces o cepellón = Yield and quality of seeds in carrot crop implanted with miniroots or speedling
(Asociación Argentina de Horticultura, 2017)En la producción de semilla de zanahoria con el método semilla – semilla, la implantación del cultivo por trasplante se puede hacer con miniraíces o cepellones. El objetivo del ensayo fue comparar la implantación del cultivo ... -
Análisis de la inscripción de cultivares hortícolas en Argentina en el período 2000-2015 = Analysis of vegetable cultivars registered in Argentina during the period 2000-2015
(Asociación Argentina de Horticultura, 2017)El análisis de las cultivares hortícolas inscriptas en el Registro Nacional de Cultivares (RNC) y el Registro Nacional de Propiedad de Cultivares (RNPC) de la Argentina, permite estimar la importancia económica de cada ... -
Nutritional quality of orange tomatoes for fresh consumption and processing products
(International Society for Horticultural Science, 2017)In Argentina, commercial tomatoes for fresh consumption as well for processed products traditionally have red fruits. Although other fruit colors (yellow, purple) are present in the “cherry” types, orange tomatoes for ... -
Analytical methods for bioactive sulfur compounds in Allium: An integrated review and future directions
(2017)Plant organosulfur compounds represent one of the main groups of phytochemicals that evidence an ample spectrum of biological activities. There are two major sources of sulfur-containing compounds in plant foods; Allium ... -
Valle de Uco. Prevalencia de Varroa destructor en el periodo 2016-2017
(INTA. Programa Nacional de Apicultura (ProApi), 2017)El informe describe los factores climáticos que perjudicaron la última temporada apícola y enumera las múltiples causas que atentan contra las poblaciones de abejas, volviéndolas más susceptibles a enfermedades. Asimismo, ... -
Quality evaluation and discrimination of flavouring process of garlic-flavoured vegetable oils
(2017)In this study, the effects of two garlic-flavouring processes on quality parameters and the organosulphur compound profile were investigated. The results showed that the addition of fresh garlic increased acidity ... -
Loss of anthocyanins and modification of the anthocyanin profiles ingrape berries of Malbec and Bonarda grown under high temperature conditions
(2017)Malbec and Bonarda are the two most widely cultivated grape varieties in Argentina, and their derivedred wines are recognized worldwide, being their intense color a major quality trait. The temperature dur-ing fruit ripening ...