• Microwave-assisted maceration and stems addition in Bonarda grapes: Effects on wine chemical composition over two vintages 

      Fanzone, Martín Leandro; Coronado, Ignacio Leon; Sari, Santiago Eduardo; Catania, Anibal Alejandro; Gil i Cortiella, Mariona; Assof, Mariela Vanesa; Jofre, Viviana Patricia; Ubeda, Cristina; Peña Neira, Alvaro (Elsevier, 2022-03-30)
      Bonarda, the second red grape variety in Argentina, produces high yields per hectare generating, in several cases, low quality wines. Microwave-assisted extraction (MW) is a novel extraction technique for winemaking, widely ...
    • Radiaciones no ionizantes y madera de sarmientos: Estrategias tecnológicas innovadoras para la crianza de vinos tintos 

      Fanzone, Martín Leandro; Jofre, Viviana Patricia; Mastropietro, Miguel; Assof, Mariela Vanesa; Catania, Anibal Alejandro; Aliquo, Gustavo Alberto; Prieto, Jorge Alejandro; Lacognata Sottano, Juan; Nuñez, Ines; Sari, Santiago Eduardo (Centro de Estudios Vitivinícolas y Agroindustriales, Universidad Juan Agustín Maza, 2022-12-20)
      Los objetivos del presente trabajo son: Analizar el impacto de chips de sarmientos de distintas variedades de vid, adicionados durante la crianza, sobre la composicion quimica (volatil y no volatil) y las caracteristicas ...