• Ecophysiological groups of garlic cultivars: the updated Argentinean classification 

      Portela, Jose Antonio; Lanzavechia, Silvina Beatriz; Lopez, Aldo Miguel; Burba, Jose Luis (International Society for Horticultural Science, 2016-10)
      At the beginning of the 1990s, in an attempt to sort, in a practical and comprehensive way, the garlic varietal outlook of Argentina, a first Argentinean classification was proposed. Considering the natural dormancy length ...
    • Producción de ajo 

      Burba, Jose Luis (compilador) (Ediciones INTA, 2022)
      La Asociación Argentina de Horticultura (ASAHO), principal institución responsable de la promoción del conocimiento de las hortalizas, se ha propuesto elaborar una serie de fascículos bajo la denominación Colección ...
    • Respuesta de clones de ajo mediterráneo al efecto combinado de densidades de plantación y condiciones de provisión de nitrógeno 

      Aguado, German Dario (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Cuyo, 2015)
      Los crecientes déficit hídricos en la región de Cuyo marcan la necesidad de incrementar los rendimientos por unidad de superficie cuidando optimizar el aprovechamiento de recursos. En cultivos de ajo, sistemas de fertilización ...
    • Variability of Allium sativum group sativum clones in Mendoza, Argentina 

      Portela, Jose Antonio; Lanzavechia, Silvina Beatriz; Burba, Jose Luis; Lucero, C.; Ocañas, Ramon Orlando (International Society for Horticultural Science, 2012-12)
      Garlic came to Argentina mainly with the European immigration during the past century. Among the group sativum populations entered the most important were those brought by Italian and Spanish. Although accepted to belong ...