• Biotechnology applied to cassava propagation in Argentina 

      Cavallero, Maria Ines; Medina, Ricardo Daniel; Hoyos, Rosa Elena; Cenoz, P.; Mroginski, Luis Amado (Nova Science Publishers, 2012)
      Cassava is a staple food to millions of people in tropical and subtropical countries. Although it is traditionally cultivated from stem cuttings, which is a simple and inexpensive technique, this method presents serious ...
    • Estudios preliminares en la producción de heliconias para flor de corte en El Colorado (Formosa) 

      Cabral, Adolfo Celestino; Di Benedetto, Adalberto (Asociación Argentina de Horticultura, 2010-08)
      El presente trabajo tuvo como objetivo evaluar el comportamiento de quince cultivares del género Heliconia utilizados como flor de corte bajo dos condiciones de cultivo diferentes en la EEA El Colorado INTA (Formosa). Las ...
    • Forrajeras megatérmicas para ambientes de Chaco y Formosa 

      Nenning, Fernando Ramon; Pueyo, Joaquin Dante; Cavallero, Maria Ines; Lopez, Astor Emilio; Cavalieri, Jessika Mariel; Monaco, Ingrid Patricia; Cespedes Flores, Flora Elizabet; Pinto, Juan José; Polo, Héctor (INTA Ediciones, 2022-10)
      El presente manual de pasturas megatérmicas es un documento de apoyo técnico, en forma sistemática, que contiene información sobre las principales características productivas de los ambientes de las provincias de Chaco ...
    • Nutritional evaluation of three varieties of cassava leaves (Manihot esculenta Crantz) grown in Formosa, Argentina 

      Leguizamón, Alejandro Javier; Rompato, Karina Mariela; Hoyos, Rosa Elena; Audisio, Marcela Carina (Elsevier, 2021-08)
      In Argentina, cassava leaves are considered a crop waste, despite their high content of proteins and other nutrients, like vitamins and minerals. The aim of this research was to evaluate the nutritional profile of leaves ...