Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
    • español
    • English
  • Contacto
  •  
    • español
    • English
  • Mi Cuenta
Acerca deAutoresTítulosTemasColeccionesComunidades☰
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Listar EEA Pergamino fecha de publicación 
    xmlui.general.dspace_homeCentros Regionales y EEAsCentro Regional Buenos Aires NorteEEA Pergaminoxmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.item.dateissuedEEA Pergamino
  • Inicio
  • Centros Regionales y EEAs
  • Centro Regional Buenos Aires Norte
  • EEA Pergamino
  • Listar EEA Pergamino fecha de publicación

Listar EEA Pergamino por fecha de publicación

Ordenar por:

Orden:

Resultados:

Mostrando ítems 1-20 de 1182

  • título
  • fecha de publicación
  • fecha de envío
  • ascendente
  • descendente
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Energía de "arriba" con el calefón solar 

      Cancelleri, Maria Nelly Lucy; Rodriguez, Jorge R (EEA Pergamino, 1978)
    • Seasonal Variation of White Clover Morphology at the North of Buenos Aires Province, Argentine 

      Pagano, Elba Maria; Scheneiter, Jorge Omar (University of Kentucky, 2001)
      In order to study the seasonal variation in morphological characters that contribute to forage production in white clover (Trifolium repens L.) cultivars, a trial was conducted at Pergamino Agricultural Experimental Station ...
    • Nutritional evaluation of dried tomato seeds 

      Persia, M.E.; Parsons, C.M.; Schang, M.; Azcona, Jorge Oscar (Oxford Academic Press, 2003-01)
      Two samples of tomato seeds, a by-product of the tomato canning industry were evaluated to determine proximate analysis, amino acid content, and digestibility, TMEn, and protein efficiency ratio. Tomato seeds were also ...
    • Evaluación de caracteres de interés agronómico en la generación F2 de híbridos intra e intervarietales de tomate (Lycopersicon esculentum Mill) 

      Lorea, Roberto Daniel (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Rosario, 2003-03)
      El objetivo de este trabajo fue estudiar la segregación de los caracteres de interés agronómico en la generación F2 de los híbridos provenientes de un cruzamiento dentro de L. esculentum var. esculentum, y un cruzamiento ...
    • Pautas para el diagnóstico de la fertilidad azufrada en soja (GLYCINE MAX (L) merr.) 

      Ferraris, Gustavo Nestor (Facultad de Agronomía, Universidad de Buenos Aires, 2004-05)
      La Soja (Glycine max (L) Merr.) es el principal cultivo de la Argentina. Sin embargo, los rendimientos de grano obtenidos a campo no han acompañado el incremento en el potencial de los nuevos cultivares. Un ajuste en el ...
    • Genetic gains in grain yield and related physiological attributes in Argentine maize hybrids 

      Luque, Sergio F.; Cirilo, Alfredo Gabriel; Otegui, María Elena (Elsevier, 2006-02)
      Genetic gains in grain yield and related phenotypic attributes have been extensively documented in maize (Zea mays L.), but the effect of breeding on the physiological determinants of grain yield is yet poorly understood. ...
    • Soil porosity characteristics and water movement under zero tillage in silty soils in Argentinian Pampas 

      Sasal, Maria Carolina; Andriulo, Adrian Enrique; Taboada, M.A. (Elsevier, 2006-05)
      The objective of this study was to identify pore characteristics (quantity, distribution, stability and orientation of pores) that condition water dynamics under continuous zero tillage (ZT) on silty soils of the Argentinian ...
    • Fertilizer vs. organic matter contributions to nitrogen leaching in cropping systems of the Pampas: 15N application in field lysimeters 

      Portela, Silvina Isabel; Andriulo, Adrian Enrique; Sasal, Maria Carolina; Mary, Bruno; Jobbagy Gampel, Esteban Gabriel (Springer, 2006-11-07)
      Nitrogen (N) export from soils to streams and groundwater under the intensifying cropping schemes of the Pampas is modest compared to intensively cultivated basins of Europe and North America; however, a slowNenrichment ...
    • Detection of ovine antibody to Brucella ovis by Indirect Enzyme Immunoassay 

      Nielsen, Klaus; Smith, P.; Yu, W. L.; Rojas, X.; Perez, B.; Conde, Sandra Beatriz; Samartino, Luis Ernesto; Robles, Carlos Alejandro (Taylor & Francis Group, 2007)
      Because some batch-to-batch variation in the preparation of rough lipopolysaccharide (RLPS) from Brucella ovis has been experienced, several protocols were tested to establish the most reliable method for detection of ...
    • Severity of Fusarium ear rot and concentration of fumonisin in grain of Argentinian maize hybrids 

      Presello, Daniel Alberto; Iglesias, Juliana; Botta, Grisela; Eyherabide, Guillermo (Elsevier, 2007-06)
      Fusarium ear rot severity and fumonisin concentration in grain of 16 Argentinian maize hybrids were assessed after inoculation with Fusarium verticillioides. Differences among hybrids for both traits indicate that field ...
    • Radiation use efficiency of alfalfa radiation use efficiency of alfalfa‐tall fescue mixtures in a temperate humid area 

      Scheneiter, Jorge Omar; Bertin, Oscar Dario (University of Kentucky, 2008)
      Alfalfa (Medicago sativa L .) and tall fescue ( Festuca arundinacea Screb .) have ecotypes with different responses to temperature . Hypothetically, combination of germplasm with different patterns of seasonal growth might ...
    • Meat quality of Argentinean “Camperos” chicken enhanced in omega-3 and omega-9 fatty acids 

      Azcona, Jorge Oscar; Garcia, Pilar Teresa; Cossu, María Elena; Iglesias, Bernardo Fabricio; Perez, Carolina Daiana; Gallinger, Claudia Isabel; Schang, Marcelo Jorge; Canet, Zulma Edith; Picallo, Alejandra (Elsevier, 2008-07)
      Five diets were assessed with the aim of increasing oleic fatty acid and omega-3 polyunsaturated fatty acid content in ‘campero’ poultry meat and evaluating their influence on sensory attributes. Animals from treatment 1 ...
    • Multi-Level approach for the analysis of water effects in corn flakes 

      Farroni, Abel Eduardo; Matiacevich, Silvia B.; Guerrero, Sandra; Alzamora, Stella; Buera, M. del Pilar (American Chemical Society, 2008-08)
      The purpose of this work was to analyze the effect of water on thermal transitions, mechanical properties, and molecular mobility in corn flakes (CF), and their relationships. Commercial common (CCF) and sugar-frosted (SCF) ...
    • Caracterización y evaluación de la variabilidad genética en poblaciones nativas de maíz (Zea mays L.) de la provincia de Buenos Aires en base a descriptores morfológicos y agronómicos 

      Defacio, Raquel Alicia (Universidad Nacional de Rosario, 2009-03)
      El maíz (Zea mays L.), cereal de gran importancia a nivel mundial, es originario de México y presenta amplia variabilidad a lo largo del continente americano. Para utilizar la variabilidad en programas de mejoramiento, las ...
    • Ecophysiological traits in maize hybrids and their parental inbred lines: Phenotyping of responses to contrasting nitrogen supply levels 

      D'Andrea, Karina Elizabeth; Otegui, María Elena; Cirilo, Alfredo Gabriel; Eyherabide, Guillermo (Elsevier, 2009-10)
      Maize (Zea mays L.) breeding based primarily on final grain yield has been successful in improving this trait since the introduction of hybrids. Contrarily, understanding of the variation in ecophysiological processes ...
    • Caracterizacion morfologica, genetica y agronomica de dos poblaciones adaptadas de moha [Setaria italica (L.) P. eauv.] 

      Velazco, Julio Gabriel (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Rosario, 2009-12)
      La Moha (Setaria italica) es una especie autógama, anual, estival, de ciclo muy corto utilizada en Argentina como especie forrajera para alimentación animal bajo la forma de heno y como forraje verde. Los cultivares más ...
    • Evaluación de variedades locales de maíz [Zea mays L.] en relación con distintos grupos heteróticos utilizando caracteres biométricos y moleculares 

      Delucchi, Carla (Facultad de Agronomía, Universidad de Buenos Aires, 2009-12)
      La diversidad genética del maíz (Zea mayz L.) es un recurso natural de valor estratégico, que cumple una función fundamental en el continuo mejoramiento genético del cultivo. La explotación de las variedades locales no ha ...
    • Water and nitrate exchange between cultivated ecosystems and groundwater in the Rolling Pampas 

      Portela, Silvina Isabel; Andriulo, Adrian Enrique; Jobbagy Gampel, Esteban Gabriel; Sasal, Maria Carolina (Elsevier, 2009-12)
      Understanding nitrogen (N) exchange between cultivated ecosystems and groundwater becomes crucial in the Rolling Pampas where high and variable water table levels are accompanied by increasing N-fertilization rates. Field ...
    • Efecto de diferentes procesos aplicados a la semilla de chía sobre la producción de carne de pollo enriquecida en ácidos grasos omega 3 

      Iglesias, Bernardo Fabricio (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Nacional de La Plata, 2010)
      Se ha demostrado que la ingesta de ácidos grasos n-3 resulta beneficiosa para la salud del consumidor. La semilla de chía (Salvia hispánica) es una fuente rica en ácido α-linolénico. La disponibilidad de sus nutrientes es ...
    • Estudio de la relación entre el NDVI-MODIS y el rendimiento de trigo en el Noreste de Buenos Aires 

      Lopresti, Mariano Francisco (Facultad de Agronomía y Veterinaria, Universidad Nacional de Río Cuarto, 2010)
      En países cuya economía depende en gran medida de la producción de cultivos, la estimación de las cosechas agrícolas es un requisito elemental para que puedan generarse medidas que favorezcan a todo el proceso productivo ...