Temas
Mostrando ítems 41-60 de 68
-
Incorporación de hidrolizado de pulmón bovino, como aditivo antioxidante, en hamburguesas de pollo
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios (AATA), 2023-10)Nowadays, consumers prefer foods with clean labeling, that is, they do not contain additives, or if they do, they are of natural origin. This has caused the The food industry is gradually replacing artificial antioxidants ... -
Incorporación de hidrolizado de pulmón bovino, como aditivo antioxidante, en hamburguesas de pollo.
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios - AATA, 2024-03)Today, consumers prefer foods with clean labeling, that is, that do not contain additives, or if they do, that they are of natural origin. This has caused the food industry to gradually replace artificial antioxidants with ... -
Influence of individual or group housing of newborn calves on rotavirus and coronavirus infection during the first 2 months of life
(Springer, 2021-01-03)Bovine rotavirus A (RVA) and bovine coronavirus (CoV) are the two main viral enteropathogens associated with neonatal calf diarrhea. The aim of the present work was to study the impact of group and individual housing systems ... -
International interlaboratory validation of a nested PCR for molecular detection of Babesia bovis and Babesia bigemina, causative agents of bovine babesiosis
(Elsevier, 2022-04)Babesia bovis and B. bigemina are tick-transmitted parasites causing bovine babesiosis, characterized by significant morbidity and mortality leading to economic losses to the livestock industry in tropical and subtropical ... -
Loci de caracteres cuantitativos para rasgos reproductivos en bovinos lecheros locales
(Sociedad Argentina de Genética, 2022-10)Introducción: La intensa selección para producción lechera junto con una consideración insuficiente de parámetros de fertilidad y salud, sumado a las correlaciones genéticas antagonistas o cercanas a cero entre caracteres ... -
Mastitis tuberculosa en bovinos de leche : reporte de casos
(Asosiación Argentina de Veterinarios de Laboratorios de Díagnóstico, 2018-11)La tuberculosis bovina (TB) es una enfermedad del ganado producida principalmente, por Mycobacterium bovis (M. bovis). Aunque es conocido el riesgo de infección en terneros asociados al manejo del calostro y leche (Evangelista ... -
Matrix assisted laser desorption ionization-time-of-flight mass spectrometry identification of mycobacterium bovis in bovinae
(The Japanese Society of Veterinary Science, 2019-10)In this study, Matrix Assisted Laser Desorption Ionization-Time-of-Flight (MALDI-TOF) mass spectrometry was used to identify Mycobacterium bovis from cattle and buffalo tissue isolates from the North and South regions of ... -
Meningitis tuberculosa en una ternera : reporte de caso
(Asosiación Argentina de Veterinarios de Laboratorios de Díagnóstico, 2018)La tuberculosis bovina (TB) es una enfermedad del ganado producida por Mycobacterium bovis (M. bovis), agente patógeno zoonótico capaz de infectar también a otras especies animales (Phillips et al., 2003). El objetivo de ... -
Molecular and serological detection of Babesia bovis- and Babesia bigemina-infection in bovines and water buffaloes raised jointly in an endemic field
(2016-01)Babesia bovis and Babesia bigemina are causative agents of bovine babesiosis, a tick-borne disease of cattle in tropical and subtropical regions. Babesia spp. infection adversely affects cattle health and can be fatal ... -
Nematodes gastrointestinales en la recría bovina de la región del Chaco Serrano del noroeste de Argentina
(Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ciencias Veterinarias, 2017)El objetivo del presente trabajo fue estudiar la epidemiología de los nematodes gastrointestinales (NGI) en la recría bovina en la región del Chaco Serrano del Noroeste Argentino durante los períodos mayo-sept. 2014 y ... -
New enzyme-linked immunoassay for the detection of specific antibodies against multiple Leptospira serogroups in bovine sera
(Elsevier, 2021-04)Leptospirosis is a zoonotic disease with worldwide endemicity in Argentina, it is a significant public health problem in low-income populations. Bovine leptospirosis is a serious economic problem for cattle production, ... -
Obtención de hidrolizados a partir de librillo bovino utilizando Alcalasa 2.4L y estudio de su capacidad antioxidante
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2023-10)During the slaughter stage, the meat sector produces a large amount of byproducts. Around 65% of the animal's weight corresponds to byproducts and/or coproducts, including tendons, internal organs, blood, skin, and contents ... -
Obtención de péptidos con actividad antihipertensiva in vitro a partir de un subproducto bovino.
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019-11)Bovine by-products represent approximately 66% the weight of the animal. In recent years, the market for these products has decreased because of their low costs. Due to the high protein content, some of these products can ... -
Optimización de las condiciones de proceso de hidrólisis de pulmón bovino con papaína para la obtención de péptidos con poder antioxidante
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019-11)Existen varias razones por las cuales el consumo de subproductos bovinos no se encuentra explotado en todo su potencial. Entre ellas se encuentran: percepción negativa por parte de los consumidores, prácticas culturales o ... -
Pediculosis por Haematopinus quadripertusus en bovinos de Salta, Argentina. Primera descripción = Pediculosis by Haematopinus quadripertusus in cattle from Salta, Argentina. First description
(Facultad de Ciencias Veterinarias de la Universidad Nacional del Nordeste, 2018)Se describe un brote de pediculosis por Haematopinus quadripertusus, Anoplura: Haematopinidae (piojo de la cola del bovino), en un establecimiento ganadero dedicado a la cría bovina situado en la región chaqueña de la ... -
Perfil electroforético en carne bovina: incidencia de la alimentación animal con granos de destilería
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019)Los granos de destilería (GD) -subproducto de la fermentación de maíz para obtener bioetanol- son ricos en la porción grasa y proteica del grano entero de maíz. Tienen un gran uso como suplemento en la dieta animal en los ... -
Pestivirus emergentes HoBi : impacto en salud animal y su importancia como contaminante de insumos biotecnológicos
(Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2016-11-02)Los virus HoBi son un grupo de Pestivirus emergentes que afecta a bovinos y bubalinos y son contaminantes muy comunes de productos biológicos. Luego de ser identificados por primera vez en Alemania a partir muestras ... -
Plant‐produced viral bovine vaccines: what happened during the last 10 years?
(Wiley, 2015-10)Vaccination has proved to be an efficient strategy to deal with viral infections in both human and animal species. However, protection of cattle against viral infections is still a major concern in veterinary science. ... -
Preservation of protective capacity of hyperimmune anti-Stx2 bovine colostrum against enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7 pathogenicity after pasteurization and spray-drying processes
(Elsevier, 2021-05)Enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC) O157:H7 is a major etiologic agent that causes bloody diarrhea, hemorrhagic colitis, and hemolytic uremic syndrome (HUS). Shiga toxin (Stx) is the main virulence factor of EHEC ... -
Prueba de la tuberculina : eje central para la detección de tuberculosis en bovinos
(Centro Diagnóstico Veterinario, 2021)Hasta la actualidad no se ha logrado reemplazar su eficacia y practicidad por nuevos desarrollos tecnológicos que buscan también mitigar el impacto de la enfermedad.