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Resumen
Peach (Prunus persica) is a stone fruit with a fleshy pulp and a delicate aroma. Peach provides vitamins, fiber and antioxidant compounds, among others. Nevertheless, it is a perishable fruit. Dried fruit (D) is a strategy to maintain the provision of this healthy fruit during the whole year. Osmotic dehydration (OD) previous conventional drying is a pre treatment applied to fresh fruit in order to prevent browning or sugar caramelization during prolonged [ver mas...]
dc.contributor.authorSalvañal, Lara
dc.contributor.authorGabilondo, Julieta
dc.contributor.authorBudde, Claudio Olaf
dc.contributor.authorCorbino, Graciela Beatriz
dc.contributor.authorLara, Maria Valeria
dc.date.accessioned2022-11-29T12:14:12Z
dc.date.available2022-11-29T12:14:12Z
dc.date.issued2022-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/13477
dc.descriptionPoster
dc.description.abstractPeach (Prunus persica) is a stone fruit with a fleshy pulp and a delicate aroma. Peach provides vitamins, fiber and antioxidant compounds, among others. Nevertheless, it is a perishable fruit. Dried fruit (D) is a strategy to maintain the provision of this healthy fruit during the whole year. Osmotic dehydration (OD) previous conventional drying is a pre treatment applied to fresh fruit in order to prevent browning or sugar caramelization during prolonged hot air exposure. Here, the effects of sugar type and cultivar on the nutritional and nutraceutical properties were studied using slices of peach of two commercial cultivars Dixiland (DX) and Elegant Lady (EL) using OD with sucrose or glucose as a pretreatment before conventional drying (D)eng
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.publisherMinistro de Ciencia y Tecnología, Gobierno de la Provincia de Córdoba
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_AR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.sourceVIII Congreso Internacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (CICYTAC 2022), Córdoba, 4 al 6 de octubre de 2022es_AR
dc.subjectDuraznoes_AR
dc.subjectPeacheseng
dc.subjectFrutas de Huesoes_AR
dc.subjectStone Fruitseng
dc.subjectPrunus persicaes_AR
dc.subjectPreservación de Alimentoses_AR
dc.subjectFood Preservationeng
dc.subjectSecado Osmóticoes_AR
dc.subjectOsmotic Dryingeng
dc.subjectCompuestos bioactivoses_AR
dc.subjectBioactive Food Compoundseng
dc.subjectSucrosaes_AR
dc.subjectSucroseeng
dc.subjectTecnología de Alimentoses_AR
dc.subjectFood Technologyeng
dc.subject.otherPropiedades Nutracéuticases_AR
dc.subject.otherNutraceutical Propertieseng
dc.subject.otherSacarosaes_AR
dc.titleComparison of osmotic dehydration of Dixiland and Elegant Lady peach slices in glucose and sucrose solutionses_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/documento de conferenciaes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjectes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_AR
dc.rights.licenseCreative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
dc.description.origenEEA San Pedroes_AR
dc.description.filFil: Salvañal, Lara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Salvañal, Lara. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Gabilondo, Julieta. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Budde, Claudio Olaf. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Corbino, Graciela Beatriz. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria San Pedro; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Lara, María Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Lara, María Valeria.Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Centro de Estudios Fotosintéticos y Bioquímicos; Argentinaes_AR
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