autores
- xmlui.general.dspace_homeCentros Regionales y EEAsCentro Regional Patagonia NorteEEA Alto VallePresentaciones a Congresosxmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.authorPresentaciones a Congresos
- Inicio
- Centros Regionales y EEAs
- Centro Regional Patagonia Norte
- EEA Alto Valle
- Presentaciones a Congresos
- autores
Autores
Mostrando ítems 1-2 de 2
-
Commercial yeast inoculation effect on kinetic and microbiology of fermentative process and its relation to the sensorial quality of wine. A preliminary studi in patagonian Pinot Noir winemaking.
Curilén, Yolanda Leticia; Barda, Nora Beatriz; Barbagelata, Raúl Jorge; Bravo Ferrada, Bárbara Mercedes; Gallina, Mario Fabian; Semorile, Liliana Carmen; Caballero, Adriana Catalina (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios (AATA), 2009)Vitis Vinifera L. cv. Pinot noir grapes from a Patagonian vineyard were fermented at pilot scale (100L) in spontaneous form (natural fermentation, NF) or by inoculation with a Saccharomyces cerevisiae commercial starter ... -
Evaluación anual de los vinos de los elaboradores caseros y artesanales de la norpatagonia
Barda, Nora Beatriz; Gallina, Mario Fabian; Miranda, María José; Tello, Ricardo Gerardo; Suárez, Pablo Javier (INTI, 2015)Se creó un reglamento para este evento (3,3) que cada año se consensua con los elaboradores. Pueden participar todos los elaboradores de vinos caseros /artesanales inscriptos en el Registro del INV. Se les solicitan cuatro ...