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    • Cambios en parámetros cuantitativos de Lilium para corte producidos por la época de cultivo y por la densidad de plantación 

      Francescangeli, Nora; Zagabria, Ana; Curvetto, Néstor; Marinangeli, Pablo (Asociación Argentina de Horticultura, 2008)
      La temperatura y la luz son los factores que más afectan el crecimiento del Lilium y la respuesta es diferente para los distintos híbridos. En este trabajo, evaluamos la incidencia de la época (otoño/primavera) y la densidad ...
    • Características sensoriales y fisicoquímicas que limitan la aceptabilidad de duraznos de San Pedro, Buenos Aires = Sensory and physicochemical characteristics that limit acceptability of the peaches from San Pedro, Buenos Aires 

      Garitta, Lorena Verónica; Gugole Ottaviano, María Fernanda; Arce, Soledad; Cardinal, Paula; Budde, Claudio Olaf; Gabilondo, Julieta; Sosa, Miriam (Asociación Argentina de Horticultura (ASAHo), 2024-05)
      Cada año se introducen en el mercado un número considerable de cultivares de duraznos, con un amplio grado de variación en las características de la fruta. Aunque estas características pueden determinarse mediante análisis ...
    • Desarrollo radical en plantas de duraznero sometidas a diferentes manejos del suelo 

      Gonzalez, Joaquin; Fernandez, J.R.; Santanatoglia, O.J.; Del Pardo, Cecilia Karina (Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2012-12)
      El objetivo de este trabajo fue evaluar la incidencia del sistema de manejo y la textura del suelo sobre el desarrollo del sistema radicular y el diámetro de tronco del duraznero cv Dixiland cultivado sobre un Argiudol ...
    • Differential lipidome remodeling during postharvest of peach varieties with different susceptibility to chilling injury 

      Bustamante, Claudia Anabel; Brotman, Yavid; Monti, Laura L.; Gabilondo, Julieta; Budde, Claudio Olaf; Lara, María Valeria; Fernie, Alisdair R.; Drincovich, María Fabiana (2018)
      Peaches ripen and deteriorate rapidly at room temperature. Therefore, refrigeration is used to slow these processes and to extend fruit market life; however, many fruits develop chilling injury (CI) during storage at low ...
    • ‘Don Carlos INTA’ Peach 

      Valentini, Gabriel Hugo; Arroyo, Luis Enrique (American Society for Horticultural Science, 2007-08)
      ‘Don Carlos INTA’ has been released by the San Pedro Experiment Station, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) to provide a medium-chilling, commercially acceptable peach that ripens after ‘June Gold’ and ...
    • Effects of storage time and boiling on root tuber colour in two sweet potato [Ipomoea batatas L. (Lam.)] cultivars 

      Marti, Hector Ruben (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria, España, 2004)
      The aim of this work was to determine the effect of storage time and boiling on the colour of sweet potato (cvs. Morada INTA and Regal) root tubers. Increasing storage time more strongly reduced the skin chroma (C*) of raw ...
    • Enzymatic peeling: first advance on the development of the flavor sensory profile of Navel oranges 

      Pieroni, Victoria; Gugole Ottaviano, María Fernanda; Gabilondo, Julieta; Budde, Claudio Olaf; Andrés, Silvina; Garitta, Lorena Verónica (Facultad de Ciencias Agronómicas, Universidad de Tarapacá, 2021)
      Enzymatic peeling is one of the methods used to obtain minimally processed citrus fruit. The present work has studied the effect of enzymatic peeling produced on the flavor sensory profile of different cultivars of navel ...
    • Evaluación de los efectos de distintos portainjertos sobre características productivas de dos variedades de melocotón 

      Valentini, Gabriel Hugo; Murray, Ricardo Ernesto; Arroyo, Luis Enrique (2003)
      Con la finalidad de contribuir a la selección de portainjertos de melocotonero alternativos para la zona frutícola del Noreste de la Provincia de Buenos Aires, se evaluó la influencia de patrones de diferente origen genético ...
    • 'Ginart', un cultivar de durazno de interés para la zona templado húmeda de la República Argentina 

      Budde, Claudio Olaf; Lucangeli, Carlos; Polenta, Gustavo Alberto; Murray, Ricardo Ernesto; Arroyo, Luis Enrique; Valentini, Gabriel Hugo (2003)
      Los objetivos del presente trabajo fueron describir el comportamiento agronómico de la variedad 'Ginart' y analizar las variables necesarias para su calificación como un cultivar de duraznero apto para el mercado interno ...
    • Sensory acceptability of sweet potatoes: Influence of the cultivar, cooking method and the city 

      Sosa, Miriam; Garitta, Lorena Verónica; Elizagoyen, Eliana; Arce, Soledad; Budde, Claudio Olaf; Gabilondo, Julieta; Gugole Ottaviano, María Fernanda (Wiley, 2023-11)
      Background: This study aimed to evaluate the sensory acceptability of 4 sweet potato cultivars (Beauregard, Morada-INTA, Colorado-INTA and Arapey), considering two cooking methods: boiled and baked; and two cities, 9 de ...
    • Transcriptomic profiling during the post-harvest of heat-treated Dixiland Prunus persica fruits: common and distinct response to heat and cold 

      Lauxmann, Martín Alexander; Brun, Bianca; Borsani, Julia; Bustamante, Claudia Anabel; Budde, Claudio Olaf; Lara, Maria Valeria; Drincovich, María Fabiana (Plos One, 2012-12)
      Cold storage is extensively used to slow the rapid deterioration of peach (Prunus persica L. Batsch) fruit after harvest. However, peach fruit subjected to long periods of cold storage develop chilling injury (CI) symptoms. ...
    • Volatile metabolite profiling reveals the changes in the volatile compounds of new spontaneously generated loquat cultivars 

      Besada, Cristina; Sanchez, Gerardo; Gil, R.; Granell, Antonio; Salvador, A. (2017-10)
      In recent years, the advantageous traits of three new loquat cultivars have drawn the attention of breeders and growers. All three have spontaneously arisen from the ‘Algerie’ cultivar: the new ‘Xirlero’ cultivar is a bud ...