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- xmlui.general.dspace_homeCentros Regionales y EEAsCentro Regional Catamarca - La Riojaxmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.authorCentro Regional Catamarca - La Rioja
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Dynamics of shoot and fruit growth following fruit thinning in olive trees: same season and subsequent season responses
Fernandez, Fabricio; Ladux, Jose Luis; Searles, Peter Stoughton (2015-07-01)The need to understand how the balance between vegetative and reproductive growth in olive trees is modified by different crop loads has become more important over the last 20 years due to increasing planting densities and ... -
Fruit, mesocarp, and endocarp responses to crop load and to different estimates of source: sink ratio in olive (cv. Arauco) at final harvest
Fernandez, Fabricio; Ladux, Jose Luis; Hammami, Sofiene B.M.; Rapoport, Hava F.; Searles, Peter Stoughton (2018-04-14)The annual fluctuations in olive crop load due to alternate bearing and other factors often lead to large differences in fruit size and oil content between years at harvest. A better understanding of how fruit parameters ... -
El INTA Catamarca registró tres nuevas variedades de nogal (Juglans regia L.) en el INASE
Carabajal, Dante Edgardo; Colica, Juan Jose; Delgado, Eber Alexander; Fernandez, Fabricio (Estación Experimental Agropecuaria Catamarca, INTA, 2024)Estas creaciones fitogenéticas son el resultado del trabajo conjunto entre el grupo de investigadores y extensionistas del INTA Catamarca y productores locales. Este proceso se denomina mejora genética participativa. Estos ... -
Stock de carbono: relación con la humedad y macronutrientes de suelos enmendados con alperujo
De Bustos, Maria Eugenia; Fernandez, Fabricio; Bellanich, Augusto Exequiel; Colica, Juan Jose (Asociación Argentina Ciencia del Suelo (AACS), 2022)La aplicación agrícola de residuos orgánicos representa una importante forma de recuperación y reserva del carbono en los suelos, además de ser fuente de nutrientes para las plantas. El alperujo (AL), es un subproducto ...