autores
- xmlui.general.dspace_homeCentros e Institutos de InvestigaciónCIAP. Centro de Investigaciones Agropecuariasxmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.authorCIAP. Centro de Investigaciones Agropecuarias
Autores
Mostrando ítems 1-4 de 4
-
Evaluation of bradyrhizobia strains isolated from field-grown soybean plants in Argentina as improved inoculants
Melchiorre, Mariana; De Luca, Marcos Javier; Gonzalez Anta, Gustavo; Suarez, Paola Alejandra; Lopez, Carlos; Lascano, Hernan Ramiro; Racca, Roberto Walter (Springer, 2010-09-22)Bradyrhizobium strains were isolated from nodules obtained from field-grown soybean plants sampled in 12 soybean production locations in Argentina. These fields had been annually cropped with soybean and did not show ... -
Fast classification system for drought tolerance in peanut and soybean
Posada, Gisella Anabel; Suarez, Paola Alejandra; Rosso, M.; Soave, Sara J.; Soave, Juan A.; Buteler, Mario I.; Monteoliva, Mariela Ines; Guzzo, María Carla (Sociedade Brasileira de Fisiologia Vegetal (SBFV), 2022-09-06)Drought is one of the major limitations for agriculture. The direct selection of tolerant genotypes on the fields is time consuming due to the unpredictability of the environmental conditions. Our group use a physiological ... -
Protección contra el estrés ambiental en cultivos: cultivares tolerantes y microorganismos benéficos
Guzzo, María Carla; Posada, Gisella Anabel; Costamagna, C.A.; Suarez, Paola Alejandra; Monteoliva, Mariela Ines (Ministerio de Ciencia y Tecnología, Argentina, 2021-10)Anualmente la sequia en los campos de Córdoba reduce los rendimientos de los alimentos entre 30% 50% de la cosecha potencial, según el cultivo. -
Selección de materiales tolerantes a la sequía evaluando respuestas fisiológicas en una población de RILs con parentales silvestres
Posada, Gisella Anabel; Suarez, Paola Alejandra; Rosso, M.; Soave, Sara J.; Soave, Juan A.; Buteler, Mario I.; Monteoliva, Mariela Ines; Guzzo, María Carla (Centro de Ingenieros Agrónomos General Cabrera, 2022-09-15)La sequía es una limitación ambiental devastadora que afecta la calidad y productividad de maní. Las áreas de cultivo propensas a sufrir sequía van en incremento, con un pronóstico de aumentos en la frecuencia y gravedad ...