• Biocontrol of Botrytis cinerea in table grapes by non-pathogenic indigenous Saccharomyces cerevisiae yeasts isolated from viticultural environments in Argentina 

      Nally, María Cristina; Pesce, Virginia Mercedes; Maturano, Yolanda Paola; Muñoz, Claudio Javier; Combina, Mariana; Toro, María Eugenia; Castellanos de Figueroa, Lucía Inés; Vazquez, Fabio (Elsevier, 2012-02)
      Botrytis cinerea, the causal agent of gray mold, is an important disease of grapes. Yeasts are members of the epiphytic microbial community on surfaces of fruits and vegetables and because some yeasts inhibit fungi they ...
    • Biocontrol of fungi isolated from sour rot infected table grapes by Saccharomyces and other yeast species 

      Nally, María Cristina; Pesce, Virginia Mercedes; Maturano, Yolanda Paola; Toro, María Eugenia; Combina, Mariana; Castellanos de Figueroa, Lucía Inés; Vazquez, Fabio (2013)
      Sour rot is an important disease of grapes caused by an etiologic complex of microorganisms in which filamentous fungi play a key role. Yeasts are used for biocontrol of pathogenic filamentous fungi on fruits. The major ...
    • Biocontrol of postharvest Alternaria decay in table grapes from Argentina 

      Stocco, Antonella Fabia; Diaz, Mariano Emanuel; Rodriguez Romera, Mariela Carmen; Mercado, Laura Analia; Rivero, Maria Laura; Ponsone, María Lorena (Elsevier, 2019-03-29)
      Postharvest diseases cause considerable losses of fruit during transportation and storage. Synthetic fungicides are primarily used to control them; however, the recent trend is to shif toward safer and more eco-friendly ...
    • ¿Cómo hacer uva de mesa de calidad? 

      Espindola, Rodrigo Sebastian (EEA Mendoza, INTA, 2023-07)
      La producción de uva de mesa está ligada a una serie de labores que resultan de mayor complejidad que en la producción de uva para pasa o de uva para vino. Por esta razón, hacer uva de mesa implica conocer el paso a paso ...
    • Etiología, manejo y monitoreo de Alternaria spp. en uva de mesa 

      Stocco, Antonella Fabia (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Cuyo, 2016)
      En estudios previos realizados en la Estación Experimental INTA Mendoza durante la postcosecha en uvas de mesa cv. Red Globe se observó un tipo de podredumbre negra que no había sido previamente citada para la Argentina; ...
    • Trips de la vid Drepanothrips reuteri 

      Manzano, Gonzalo; De Borbon, Carlos Manuel (EEA La Consulta, INTA, 2022-10-28)
      Los huevos son muy pequeños (tamaño menor a 0,2 mm), de forma arriñonada. Las larvas presentan menor tamaño que el adulto; el primer estadio es de color blanco translúcido y ojos rojos, mientras que las de segundo estadio ...
    • Variedad Delicia INTA 

      Ulanovsky, Silvia Matilde; Pugliese, Maria Beatriz; Barcia Poblete, Fernando Andres; Quiroga, María; Santi, Carina Eliana; Ramírez, Eliana; Tornello, Milagros; Riveros, Federico (EEA Mendoza, INTA, 2023-04)
    • Variedad Resistencia INTA 

      Ulanovsky, Silvia Matilde; Pugliese, Maria Beatriz; Barcia Poblete, Fernando Andres; Quiroga, María; Santi, Carina Eliana; Ramírez, Eliana; Tornello, Milagros; Riveros, Federico (EEA Mendoza, INTA, 2023-04)
    • Variedad Serena INTA 

      Ulanovsky, Silvia Matilde; Pugliese, Maria Beatriz; Barcia Poblete, Fernando Andres; Quiroga, María; Santi, Carina Eliana; Ramírez, Eliana; Tornello, Milagros; Riveros, Federico (EEA Mendoza, INTA, 2023-04)
    • Variedad Sorpresa INTA 

      Ulanovsky, Silvia Matilde; Pugliese, Maria Beatriz; Barcia Poblete, Fernando Andres; Quiroga, María; Santi, Carina Eliana; Ramírez, Eliana; Tornello, Milagros; Riveros, Federico (EEA Mendoza, INTA, 2023-04)