Temas
Mostrando ítems 1-8 de 8
-
Animal performance, carcass characteristics and beef quality of steers fed with a whole oat or maize grain-based diet
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (España), 2023-11)Aim of study: We evaluated the use of oat grain as an alternative source of energy to maize grain in high energy finishing diets. Maize crop production in arid and semi-arid areas is poor or non-existent. Thus, small grains ... -
Avenas : una alternativa para la rotación en la región
(2018-03)La avena es un cereal que produce forraje y/o grano según el destino de la siembra. En nuestra región se siembran algunos lotes para cosecha de grano exclusivamente. La elección del cultivar junto a prácticas de manejo ... -
Avenas para reservas forrajeras
(2018-07)La avena es un cultivo que se emplea habitualmente para la producción de forraje. Su utilización puede ser bajo pastoreo directo o diferido para hacer reservas -
La Chacra Experimental de Barrow y la obtención de nuevos cultivares de avena
(2015-05)A lo largo de su historia, la Chacra ha contribuído al desarrollo agropecuario de la región lanzando nuevos cultivares de avena, cebada cervecera, lino, girasol, trigo pan y trigo candeal. Hoy continúa mejorando avena, ... -
Evaluación de parámetros de calidad molinera de avenas en Argentina
(Departamento de Agronomía, Universidad Nacional del Sur, 2009)La avena (Avena spp.) es un cultivo de múltiples usos, predominando los relacionados al consumo animal como forraje verde, heno y grano. El contenido de proteínas (con un buen balance de aminoácidos), de carbohidratos y ... -
Evolution of the Puccinia coronata population in Argentina and identification of resistance genes useful in oat breeding programs
(Springer, 2023-10)Crown rust caused by Puccinia coronata f. sp. avenae (Pc), is the most widespread and damaging disease in oat worldwide, causing significant losses in grain yield and quality. This research documents the evolution of the ... -
Grain yield, nutrient content and lipid profile of oat genotypes grown in a semiarid environment
(Elsevier, 2010-03-03)The objective was to evaluate oat cultivars for grain yield and quality in two years of different climatic conditions. Cultivars were chosen for forage yield, pest resistance or environmental stress tolerance. The study, ... -
High β-Glucans Oats for Healthy Wheat Breads: Physicochemical Properties of Dough and Breads
(MDPI, 2023-01)Bread is a highly consumed food whose nutritional value can be improved by adding an oat flour (Avena sativa L.-variety Bonaerense INTA Calen-Argentina) to a high-industrial quality wheat flour (Triticum aestivum L.). This ...