• A cupric reducing antioxidant capacity assay coupled to thin‑layer chromatography 

      Micheloni, Oscar Bernardo; Ramallo, Ivana Ayelen; Christeler, Bernardo; Farroni, Abel Eduardo; Furlan, Ricardo Luis Eugenio (Springer Nature, 2024-01)
      The use of natural antioxidant extracts in food processing is a growing trend, aligning with increasing ecological awareness and meeting consumer demands for safe, high-quality food products. Plants play a significant role ...
    • A simple thin-layer chromatography autography for the detection of peroxidase inhibitors 

      Micheloni, Oscar Bernardo; Ramallo, Ivana Ayelen; Farroni, Abel Eduardo; Furlan, Ricardo Luis Eugenio (Springer Nature, 2024-02)
      Thin layer chromatography bioautographic assays facilitate the acquisition of activity-profile chromatograms and assist in pinpointing active constituents within complex mixtures by observing the inhibition halos they ...
    • Ensayo autográfico simple para la detección de inhibidores de peroxidasa 

      Ramallo, Ivana Ayelen; Micheloni, Oscar Bernardo; Farroni, Abel Eduardo; Furlan, Ricardo Luis Eugenio (Universidad Nacional de Rosario, Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas, 2023-08)
      La papa (Solanum tuberosum L.) es uno de los alimentos más consumidos en el mundo. Durante su procesamiento sufre pardeamiento superficial, lo cual disminuye su valor comercial. Este proceso se debe, en parte, a la actividad ...
    • Optimización de ensayos autográficos para la identificación de inhibidores puros de peroxidasa de papa 

      Micheloni, Oscar; Ramallo, Ivana Ayelen; Farroni, Abel Eduardo; Furlan, Ricardo Luis Eugenio (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2023-10)
      La peroxidasa (POD) está implicada en el pardeamiento de vegetales. Cataliza la oxidación de co-sustratos en presencia de H2O2. Las técnicas autográficas basadas en POD de papa presentan algunos inconvenientes respecto a ...