Mostrar el registro sencillo del ítem

resumen

Resumen
Data provide information about a tomato collection composed of accessions from the Andean Valley, commercial accessions and wild species. Antioxidant metabolites were measured inmature fruits of this collection, and their biological activities were assessed by both in vitro and in vivo methods. In this work, the parameters used to identify and quantify polyphenols compounds in tomato fruit by liquid chromatography coupled to diode array detector [ver mas...]
dc.contributor.authorDi Paola Naranjo, Romina Daniela
dc.contributor.authorOtaiza, Santiago
dc.contributor.authorSaragusti, Alejandra Cristina
dc.contributor.authorBaroni, María Verónica
dc.contributor.authorCarranza, Andrea del Valle
dc.contributor.authorPeralta, Iris Edith
dc.contributor.authorValle, Estela Marta
dc.contributor.authorCarrari, Fernando
dc.contributor.authorAsis, Ramón
dc.date.accessioned2017-09-04T18:28:05Z
dc.date.available2017-09-04T18:28:05Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn2352-3409
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.1016/j.dib.2016.04.005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/1119
dc.identifier.urihttp://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352340916302190?via%3Dihub
dc.description.abstractData provide information about a tomato collection composed of accessions from the Andean Valley, commercial accessions and wild species. Antioxidant metabolites were measured inmature fruits of this collection, and their biological activities were assessed by both in vitro and in vivo methods. In this work, the parameters used to identify and quantify polyphenols compounds in tomato fruit by liquid chromatography coupled to diode array detector and quadruple time of flight mass spectrometer are described. Moreover,data supporting a procedure to characterize the properties of tomato fruits to revert death by thermal stress in Caenorhabditis elegans are explained in detail. Lastly, principal component analysis and hierarchical cluster analysis of metabolites composition, antioxidant activities (in vivo and in vitro), tomato traits and geographical origin of the tomatoes collection are shown. The data presented here are related to the research article entitled “Hydrophilic antioxidants from Andean Tomato Landraces assessed by their bioactivities in vitro and in vivo”
dc.formatapplication/pdf
dc.language.isoeng
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.sourceData in Brief 7 :1258-1268 (June 2016)
dc.subjectGenética
dc.subjectGeneticseng
dc.subjectPolifenoles
dc.subjectPolyphenolseng
dc.subjectTomate
dc.subjectTomatoeseng
dc.subject.otherRegión Andina
dc.titleData on polyphenols and biological activity analyses of an Andean tomato collection and their relationships with tomato traits and geographical origin
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/artículo
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.rights.licenseCreative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
dc.description.origenInst. de Biotecnología
dc.gic151889
dc.description.filFil: Di Paola Naranjo, Romina Daniela. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina
dc.description.filFil: Otaiza, Santiago. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas; Argentina
dc.description.filFil: Saragusti, Alejandra C. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas; Argentina
dc.description.filFil: Saragusti, Alejandra Cristina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones En Bioquímica Clínica E Inmunología; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Departamento de Bioquímica Clínica; Argentina
dc.description.filFil: Baroni, María Verónica. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.filFil: Carranza, Andrea del Valle. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas; Argentina
dc.description.filFil: Peralta, Iris Edith. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Mendoza. Instituto Argentino de Investigaciones de Zonas Aridas; Argentina
dc.description.filFil: Carrari, Fernando. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Biotecnología; Argentina
dc.description.filFil: Valle, Estela Marta. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Rosario. Instituto de Biología Molecular y Celular de Rosario; Argentina
dc.description.filFil: Asis, Ramón. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Córdoba. Centro de Investigaciones en Bioquímica Clínica e Inmunología; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas, Universidad Nacional de Córdoba; Argentina
dc.subtypecientifico


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

common

Mostrar el registro sencillo del ítem

info:eu-repo/semantics/openAccess
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como info:eu-repo/semantics/openAccess