Temas
Mostrando ítems 1-20 de 45
-
Biochemical profiles and physicochemical parameters of beef from cattle raised under contrasting feeding systems and pre-slaughter management
(CSIRO, 2015-01)Diet and pre-slaughter stress are key factors that may affect the biochemical processes during conversion of muscle into meat. The aim of the present study was to evaluate the effect of two different pre-slaughter stress ... -
Changes in hematological, biochemical, and blood gases prameters in response to progressive inclusion of nitrate in the diet of Holstein calves
(Veterinary World Publisher, 2021-01)Background and Aim: Nitrate (NO3-) reduces enteric methane emissions and could be a source of non-protein nitrogen in ruminant feeds. Nonetheless, it has a potential toxic effect that could compromise animal health and ... -
Defoliation patterns and their implications for the management of vegetative tropical pastures to control intake and diet quality by cattle
(Wiley, 2016-09)This study assessed the use of pasture attributes to control daily intake and diet quality during progressive defoliation on pastures of Axonopus catarinensis. Three consecutive 12‐day grazing treatments of progressive ... -
Desarrollo de un modelo de asignación variable de carga animal en Patagonia Sur
(Ediciones INTA, 2015)El propósito del presente modelo consiste en generar una herramienta útil que permita realizar predicciones confiables en las condiciones del ambiente y que facilite la toma de decisiones en los sistemas de producción ... -
Desempeño productivo y desarrollo ruminal en cabritos de tambo alimentados con diferentes dietas y faenados a distintas edades
(Facultad de Ciencias Veterinarias de Esperanza, Universidad Nacional del Litoral, 2019)El objetivo del presente trabajo fue evaluar el desempeño productivo y desarrollo ruminal de cabritos Saanen alimentados con alfalfa y/o grano (Alf, Alf + Gr, Gr) y faenados a distintas edades (50, 60 y 70 días). Se evaluó: ... -
Diet and genotype effects on the quality index of beef produced in the Argentine Pampeana region
(Elsevier, 2008-07)Steers of varying genotypes (Aberdeen Angus, Charolais x AA and Argentine Holstein) in four feeding systems were evaluated. Feeding systems were: S1 = a diet based on pastures only; S2 = a similar forage base as S1 plus a ... -
Dieta de bovinos y caprinos bajo distintas cargas caprinas en pasturas de buffel invadidas por leñosas
(Universidad Nacional de La Pampa, 2013)La siembra de buffel (Cenchrus ciliaris) es una práctica difundida para restaurar la cobertura de gramíneas de áreas degradadas en la región del Chaco árido. La invasión de leñosas nativas es un hecho generalizado. El ... -
Dieta de cabras en pastoreo extensivo a fines del invierno en la región del Monte, Chilecito (La Rioja, Argentina)
(Atena Editora, 2022)Este trabajo describe la composición botánica de la dieta de cabras que pastorean en un sistema extensivo abierto a fines del invierno, donde el manejo por parte del productor es escaso. El estudio se llevó a cabo en el ... -
Dieta de ganado vacuno en el caldenal pampeano: efecto de la carga y duración del pastoreo = Diet of cattle in the pampean caldenal: effect of stocking rate and duration of grazing.
(2016)En el Distrito Fitogeográfico del Caldenal, la ganadería de cría es la actividad económica más relevante. La principal utilización del bosque de caldén es como productor de recursos forrajeros para la alimentación del ... -
Dietary inclusion of ruminally protected linseed oil as a means to mitigate heat and slaughter-induced stress in feedlot cattle
(Oxford University Press, 2022-03-03)There is evidence of a relationship between increased energy intake and the development of metabolic inflammation and insulin resistance (IR), and between the aforementioned metabolic state and impaired tolerance to heat ... -
Efecto de dietas de feedlot, con agregado de WDGS, y las condiciones de almacenamiento sobre el color de la carne.
(Asociación Argentina de Producción Animal, 2016-10)Color is one of the most important factors in which the consumer bases his decision to buy the meat. This is is influenced by several factors: system of feeding, slaughter conditions, storage of end product etc The color ... -
Efecto de distintas dietas sobre el tiempo de rumia durante el periodo de predestete en reemplazos de lechería
(Centro de Investigación en Nutrición Animal, Universidad de Costa Rica, 2020-06-16)En ganado lechero adulto, los patrones de rumia han sido ampliamente estudiados y asociados a niveles de consumo de materia seca, composición física-química de la dieta, estro, estado salud y bienestar animal. No ocurre ... -
Efecto de la dieta sobre la composición en ácidos grasos y los índices de interés nutricional en la grasa subcutánea de novillos de diferentes genotipos.
(Foro de la Alimentación, la Nutrición y la Salud, 2020)El objetivo del presente trabajo fue analizar la composición de la grasa subcutánea de novillos Hereford, Bradford ½, Bradford ¼ y Bradford 3/8, alimentados con tres dietas diferentes: Pasturas, Pasturas + 0.7% de ... -
Efectos de la composición de la dieta sobre la uniformidad al final del ciclo de pollos de engorde
(Facultad de Medicina Veterinaria, Universidad Nacional Mayor de San Marcos (Perú), 2011)El estudio describe la evolución del porcentaje de uniformidad de un lote de pollos parrilleros machos, donde el objetivo fue determinar el efecto del empleo de dos dietas isocalóricas con bajo y alto nivel de proteína. ... -
Efectos de la restricción proteica durante la recría en novillos terminados a corral = Effects of protein restriction during the backgrounding phase of feedlot-finished steers
(2016)La utilización de dietas en recría deficientes nutricionalmente, y en particular con bajo contenido proteico, es frecuente en los planteos ganaderos actuales. La subestimación de los requerimientos proteicos en esta etapa ... -
Efectos de taninos condensados de Schinopsis balansae en la dieta de cabras lecheras sobre parámetros productivos
(Facultad de Ciencias Agrarias de Esperanza, Universidad Nacional del Litoral, 2019)La utilización de taninos condensados de quebracho (TCQ) puede resultar beneficiosa, inocua o perjudicial en el comportamiento productivo de los rumiantes. El objetivo del presente trabajo fue el de evaluar los efectos ... -
Effect of Aging and Retail Display Conditions on the Color and Oxidant/Antioxidant Status of Beef from Steers Finished with DG-Supplemented Diets
(MDPI, 2022-02-10)The aim of this work was to study the effect of finishing diets including distiller grains (DG) on color and oxidative stability of beef after being exposed to aerobic retail display conditions, with or without previous ... -
The effect of dietary nitrate and canola oil alone or in combination on fermentation, digesta kinetics and methane emissions from cattle
(Elsevier, 2020-01)Nitrate and lipids have been recognized as effective dietary additives to reduce enteric methane (CH4) production. The objective of this experiment was to evaluate the effects of nitrate (NO3¯) and canola oil, alone or in ... -
Effect of quebracho-chestnut tannin extracts at 2 dietary crude protein levels on performance, rumen fermentation, and nitrogen partitioning in dairy cows
(Elsevier, 2016-06)Our objective was to determine the effects of a tannin mixture extract on lactating cow performance, rumen fermentation, and N partitioning, and whether responses were affected by dietary crude protein (CP). The experiment ... -
Effect of urea inclusion in diets containing corn dried distillers grains on feedlot cattle performance, carcass characteristics, ruminal fermentation, total tract digestibility, and purine derivatives-to-creatinine index
(American Society of Animal Science, 2015-01)Increased availability of rapidly fermentable carbohydrates and a great proportion of corn-derived CP in the diet may result in a degradable intake protein (DIP) deficit. Therefore, ruminal DIP deficit may result from high ...