Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
    • español
    • English
  • Contacto
  •  
    • español
    • English
  • Mi Cuenta
Acerca deAutoresTítulosTemasColeccionesComunidades☰
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
autores 
    xmlui.general.dspace_homeCentros Regionales y EEAsCentro Regional Santa FeEEA Rafaelaxmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.authorEEA Rafaela
  • Inicio
  • Centros Regionales y EEAs
  • Centro Regional Santa Fe
  • EEA Rafaela
  • autores

Autores

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z

Ordenar por:

Orden:

Resultados:

Mostrando ítems 1-19 de 19

  • título
  • fecha de publicación
  • fecha de envío
  • ascendente
  • descendente
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Determination of glyphosate, AMPA and glufosinate in dairy farm water from Argentina using a simplified UHPLC-MS/MS method 

      Demonte, Luisina Delma; Michlig, Nicolás; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Adam, Claudia Guadalupe; Beldoménico, Horacio Ramón; Repetti, María Rosa (2018-07)
      Argentina, together with the USA and Brazil, produces approximately 80% of the total worldwide glyphosate loadings. The development of a simplified ultra-high performance liquid chromatographic tandem mass spectrometric ...
    • Dinámica de las comunidades bacterianas en ensilados de avena-vicia con adición de inoculantes microbianos = Dynamics of bacterial communities in vetch-oat silages with the addition of microbial inoculants 

      Blajman, Jesica; Lingua, Mariana Soledad; Irazoqui, Jose Matias; Santiago, Gonzalo Manuel; Eberhardt, María Florencia; Amadio, Ariel; Gaggiotti, Monica Del Carmen (Asociación Argentina de Producción Animal (AAPA), 2024-09)
      On the one hand, the demand for silage additives, integral to sustainable agriculture, is on the rise due to the increasing consumption of silage across the globe. On the other hand, metagenomic approaches by means of ...
    • Efecto de la ubicacion y el tiempo de permanencia de la miel en la colmena sobre la humedad, el color y el HMF 

      Gaggiotti, Monica Del Carmen; Orellano, Emanuel; Wanzenried Zamora, Rosana Andrea; Merke, Julieta; Giacobino, Agostina; Pacini, Adriana Cecilia; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro (Editorial Eunk, 2024-06)
      Los alimentos azucarados son muy sensibles al calor y pueden deteriorarse durante el almacenamiento. El hidroximetilfurfural (HMF) es un compuesto formado por la deshidratación de la fructosa, su presencia en la miel se ...
    • Efecto del cultivo de vicia villosa sobre el rendimiento de verdeos de invierno bajo siembre directa 

      Delbino, Melisa; Fernández Fiore, M.; Blanc, A.; Brancen Bonvini, María Inés; Delbino, Fernando; Dunger, G. Ricardo; Jáuregui, José Martín; Rabellino, A.; Ribero, Gustavo; Maiztegui, José; Gaggiotti, Monica Del Carmen (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Nacional del Litoral, 2023-11)
      En el presente trabajo se evaluó si la asociación Vicia villosa con gramíneas invernales afecta positivamente los rendimientos de dichos cultivos, en comparación con la producción de los mismos en estado puro.
    • Enhancing Organic Selenium Forms in Alfalfa Forage Through Inorganic Selenium Foliar Application: Insights from Laboratory and Field Studies Using X-Ray Spectroscopy 

      Sánchez-Martín, María Jesús; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Simonelli, Laura; Marini, Carlo; Marini, Federico; Boada, Roberto; Llugany, Mercè; Valiente, Manuel; Céccoli, Gabriel; Stoffel, María Micaela; Viltres-Portales, Marcia; Picco, Juan Manuel; Guevara, María Gabriela; Muñoz, Fernando Felipe (MDPI, 2025-02)
      Selenium (Se) is an essential micronutrient, yet its deficiency remains a global concern. This study investigates the biofortification of alfalfa (Medicago sativa cv. ProINTA Super Monarca GR9) via foliar Se application ...
    • Evaluación de la calidad de subproductos de la soja 

      Seijas Noya, Ignacio José; Jaurena, Gustavo; Wawrzkiewicz, Marisa; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Romero, Luis Alberto; Mendez, Jose Maria (Ediciones INTA, 2020-08)
      Los subproductos provenientes de la agroindustria suelen presentar una alta variabilidad en su calidad nutricional. Esto resulta problemático al momento de utilizarlos en dietas destinadas a producción animal. En el presente ...
    • Evaluación de la calidad nutricional de plantas de cuatro ecotipos de quinua con potencial forrajero cultivadas en San Juan, Argentina 

      De Vita, C.; Zingaretti, A.; García, M.; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Roqueiro, Gonzalo; Allende, Mario Daniel; Barcena, Nadia (Ministerio de Producción de la Provincia de Jujuy, 2015-05-27)
      La Quinua puede usarse para alimentar ganado en estado de plántula hasta inicio de floración, como forraje en verde, o conservándolo con procesos de ensilado. En la actualidad hay poca información sobre el uso de la quinua ...
    • Evaluación de la producción de biomasa y calidad nutricional de los ensilajes de avena y triticale en cultivos puros y asociados con vicia con diferentes niveles de fertilización 

      Maiztegui, José; Delbino, Melisa; Delbino, Fernando; Dunger, G. Ricardo; Jáuregui, José Martín; Rabellino, A.; Ribero, Gustavo; Brancen Bonvini, María Inés; Mendoza, F.; Gaggiotti, Monica Del Carmen (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Nacional del Litoral, 2023-11)
      El objetivo general del trabajo fue evaluar calidad nutricional de ensilajes a través de la técnica de microsilos, de avena (AV) y triticale (TT) en cultivos puros y asociados con vicia (VC) con diferentes niveles de ...
    • Evaluación de productividad de silaje de triticale y avena cultivados puros y asociados a Vicia villosa = Evaluation of productivity and quality of triticale and oat silage grown in pure and associated with Vicia villosa 

      Brance Bonvini, María Inés; Mendoza, F.; Delbino, Melisa; Delbino, Fernando; Dunger, Germán; Jáuregui, José Martín; Rivero, G.; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Forni, Miguel Angel; Maizetgui, José (Asociación Argentina de Producción Animal (AAPA), 2024-09)
      En la provincia de Santa Fe se produce el 30,2% de la leche nacional, con gran relevancia para la economía provincial y nacional, frente a la competencia con la agricultura. Lazzarini et al. (2019) informaron que los tambos ...
    • Evaluación de tres Inoculantes comerciales sobre las características del ensilaje de alfalfa = Evaluation of three commercial inoculants on the alfalfa silage characteristics 

      Romero, Luis Alberto; Gaggiotti, Mónica del Carmen; Massera, Ariel Fernando (2016-01-01)
    • High pasture allowance does not improve animal performancein supplemented dairy cows grazing alfalfa during autumn–winter 

      Danelón, José Luis; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Gallino, Rodolfo; Palladino, Rafael Alejandro (2015)
      The aim of this study was to assess the effect of three alfalfa pasture herbage allowances on milk yield and composition during autumn–winter grazing season on early autumn calving dairy cows. Eighteen multiparous Holstein ...
    • Impact of native spray-dried lactic acid bacteria, packing density and wilting time on fermentation characteristics of experimental maize and lucerne silages 

      Blajman, Jesica; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Vinderola, Celso Gabriel; Lingua, Mariana Soledad; Romero, Luis Alberto; Paez, Roxana Beatriz; Casas, Cecilia I.; Bergamini, Carina Viviana; Gimenez, Paula; Gaggiotti, Monica Del Carmen (Wiley, 2022-03)
      This study aimed at investigating the effects of an autochthonous microbial inoculant microencapsulated by spray-drying on fermentation parameters, microbiological composition, mycotoxin level and aerobic stability of maize ...
    • Metaprofiling of the bacterial community in sorghum silages inoculated with lactic acid bacteria 

      Puntillo, Melisa; Peralta, Guillermo H.; Bürgi, María D. Milagros; Huber, Paula; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Binetti, Ana G.; Vinderola, Celso Gabriel (Society for Applied Microbiology, 2022-07)
      To characterize the fermentation process and bacterial diversity of sorghum silage inoculated with Lactiplantibacillus plantarum LpAv, Pediococcus pentosaceus PpM and Lacticaseibacillus paracasei LcAv.
    • Miel de abeja producida en un sistema lechero en base a pastura de alfalfa (composición fisicoquímica, palinológica y sensorial) 

      Gaggiotti, Monica Del Carmen; Signorini, Marcelo; Sabbag, N.; Wanzenried Zamora, Rosana Andrea; Cuatrin, Alejandra (2014)
      El objetivo de este estudio fue caracterizar mieles producidas en apiarios localizados en el centro de la provincia de Santa Fe, Argentina. Durante cinco campañas se analizaron fisicoquímica, palinológica y sensorialmente ...
    • Multiclass Compatible Sample Preparation for UHPLC–MS/MS Determination of Aflatoxin M1 in Raw Milk 

      Michlig, Nicolás; Repetti, María Rosa; Chiericatti, Carolina; García, Silvia R.; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Basílico, Juan Carlos; Beldoménico, Horacio Ramón (Springer, 2016-09)
      A sample preparation method for aflatoxin M1 (AFM1) determination in raw milk was optimized following the quick, easy, cheap, effective, rugged and safe (QuEChERS) strategy, as an alternative to the classic immunoaffinity ...
    • Mycotoxin sequestering agent: Impact on health and performance of dairy cows and efficacy in reducing AFM1 residues in milk 

      Costamagna, Dianela Anahi; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Smulovitz, Alejandro; Abdala, Alejandro Ariel; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro (Elsevier, 2024-01)
      The objectives of this study were to evaluate the exposure to a diet naturally contaminated with mycotoxins on lactation performance, animal health, and the ability to sequester agents (SA) to reduce the human exposure to ...
    • Potential of Lactic Acid Bacteria Isolated From Different Forages as Silage Inoculants for Improving Fermentation Quality and Aerobic Stability 

      Puntillo, Melisa; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Oteiza, Juan Martín; Binetti, Ana; Massera, Ariel Fernando; Vinderola, Celso Gabriel (Frontiers Media, 2020-12)
      We aimed at isolating lactic acid bacteria (LAB) from different plant materials to study their crossed-fermentation capacity in silos and to find strains able to confer enhanced aerobic stability to silage. A total of 129 ...
    • Quantification of aflatoxin M1 carry-over rate from feed to soft cheese 

      Costamagna, Dianela Anahi; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Chiericatti, Carolina; Costabel, Luciana Maria; Audero, Gabriela Maria; Taverna, Miguel Angel; Signorini, Marcelo (Elsevier, 2019)
      From January to December 2016, samples of milk and feeds of dairy cattle were monthly collected. The concentration of mycotoxins in all matrices was determined using the enzymatic immunoassay technique. The average ...
    • Risk factors associated with the presence of aflatoxin M1 in raw bulk milk from Argentina 

      Michlig, Nicolás; Signorini, Marcelo; Gaggiotti, Monica Del Carmen; Chiericatti, Carolina; Basílico, Juan Carlos; Repetti, María Rosa; Beldoménico, Horacio Ramón (2016-06)
      The objectives of this study were to assess aflatoxin M1 (AFM1) contamination in bulk tank milk, and to further identify the risk factors associated with the presence of AFM1 in raw milk in Argentina. The presence of AFM1 ...