• El cultivo de ajo en la huerta familiar 

      Lacarpia, Roberto Carlos (EEA Bariloche, INTA, 2021-03)
      Que es el Ajo? El ajo (Allium sativum L.) es una planta herbácea, de clima templado, resistente al frío y las heladas. Pertenece a la familia de las liliáceas, (cebolla, puerro, chalota, espárrago) y es una planta cultivada ...
    • Impacto de la economía de las granjas familiares 

      Alvarez, Hilda Rocio; Quilaleo, Marcos Elixer (Ediciones INTA; Estación Experimental Agropecuaria Bariloche, 2023-12)
      La cría de aves de corral ha sido desde siempre una alternativa productiva para las familias rurales de la Región Sur de Río Negro, ya que es un componente muy importante como autoproducción de alimentos y genera ingresos ...
    • Socio-technical networks modulate on-farm technological innovations in wool production of North Patagonia, Argentina 

      Gonzalez, Ezequiel Bernardo; Easdale, Marcos Horacio; Sacchero, Diego Mariano (Elsevier, 2021-03)
      Socio-technical networks in the agricultural sector are complex and are key in technological innovation processes. Some relevant on-farm management decisions depend on a negotiation process involving different factors, ...
    • The application of ecologically intensive principles to the systemic redesign of livestock farms on native grasslands: A case of co-innovation in Rocha, Uruguay 

      Ruggia, Andrea; Dogliotti, Santiago; Aguerre, Maria Veronica; Albicette, Maria Marta; Blumetto, Oscar; Cardozo, Geronimo; Leoni, Carolina; Quintans, Graciela; Scarlato, Santiago; Tittonell, Pablo Adrian; Rossing, Walter A.H. (Elsevier, 2021-06)
      CONTEXT: Family-run cow-calf farms based on native grasslands exhibit low economic and social sustainability, as reflected in low family incomes and high workloads. Experimental results have shown that pasture–herd interaction ...