Temas
Mostrando ítems 1-4 de 4
-
El cultivo de ajo en la huerta familiar
(EEA Bariloche, INTA, 2021-03)Que es el Ajo? El ajo (Allium sativum L.) es una planta herbácea, de clima templado, resistente al frío y las heladas. Pertenece a la familia de las liliáceas, (cebolla, puerro, chalota, espárrago) y es una planta cultivada ... -
Impacto de la economía de las granjas familiares
(Ediciones INTA; Estación Experimental Agropecuaria Bariloche, 2023-12)La cría de aves de corral ha sido desde siempre una alternativa productiva para las familias rurales de la Región Sur de Río Negro, ya que es un componente muy importante como autoproducción de alimentos y genera ingresos ... -
Socio-technical networks modulate on-farm technological innovations in wool production of North Patagonia, Argentina
(Elsevier, 2021-03)Socio-technical networks in the agricultural sector are complex and are key in technological innovation processes. Some relevant on-farm management decisions depend on a negotiation process involving different factors, ... -
The application of ecologically intensive principles to the systemic redesign of livestock farms on native grasslands: A case of co-innovation in Rocha, Uruguay
(Elsevier, 2021-06)CONTEXT: Family-run cow-calf farms based on native grasslands exhibit low economic and social sustainability, as reflected in low family incomes and high workloads. Experimental results have shown that pasture–herd interaction ...