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Characterization of Awassi lamb fattening systems: a Syrian case study
(2010-10)Intensive lamb fattening systems are evolving in developing Middle Eastern countries due to high demand for lambs at favorable prices; however, little is known about their characteristics and constraints. A survey was ... -
Comparación entre el contenido ruminal y fecal en la composición botánica de la dieta de un huemul
(2016)Hippocamelus bisulcus es un ciervo endémico de Chile y Argentina. En la actualidad, las poblaciones remanentes son pequeñas y están fragmentadas; por esta razón el huemul ha sido clasificado como "en peligro" a nivel ... -
¿Cómo alimentar los terneros en el destete precoz?
(Ediciones INTA, 2018-07)El destete precoz es una herramienta al alcance de los productores que puede ser realizada con alimentos que se consiguen en la región, logrando buenas ganancias de peso de los terneros, aumentando el porcentaje de preñez ... -
Dieta de ciervo colorado y cabra doméstica en Isla de los Estados, Argentina
(Asociación Argentina de Ecología, 2021-08)La presencia de herbívoros exóticos es islas frecuentemente implica la introducción de un grupo funcional previamente inexistente en estos ecosistemas insulares. Estos actúan como reguladores modificando la composición y ... -
The effect of dietary nitrate and canola oil alone or in combination on fermentation, digesta kinetics and methane emissions from cattle
(Elsevier, 2020-01)Nitrate and lipids have been recognized as effective dietary additives to reduce enteric methane (CH4) production. The objective of this experiment was to evaluate the effects of nitrate (NO3¯) and canola oil, alone or in ... -
Evaluación de dieta de herbívoros en sitios piloto de manejo del bosque con ganadería integrada (MBGI) en Patagonia Norte
(Red Argentina de Ciencia y Tecnología Forestal, 2023-04)La Patagonia Andina tiene una superficie de bosque nativo de 3,7 millones de hectáreas que proveen servicios ecosistémicos a las comunidades asociadas. Una cada vez mayor “conciencia ambiental” sumada a factores económicos ... -
Forage ofering and seasonal intake comparisons to evaluate European rabbit threat in Nothofagus forests of southern Patagonia
(Springer Nature, 2022-07-05)Background: The European rabbit (Oryctolagus cuniculus L. 1758) was introduced into diferent regions of the world, generating signifcant trade-ofs that critically impacted native vegetation. Here, we evaluate the rabbit’s ... -
Grazing intensity levels influence C reservoirs of wet and mesic meadows along a precipitation gradient in Northern Patagonia
(Springer, 2015-06)Wet meadows are important ecosystems for forage production and as carbon reservoirs in semi-arid areas. In Patagonia, Argentina, large areas of wet meadows have been classified as overgrazed by livestock. The objective of ... -
Seasonal diet of Lama guanicoe (Camelidae: Artiodactyla) in a heterogeneous landscape of South Patagonia = Dieta estacional de Lama guanicoe (Camelidae: Artiodactyla) en un paisaje heterogéneo de Patagonia Sur
(Universidad Austral de Chile, Facultad de Ciencias Forestales, 2013)Large diversity of habitat types, plant species assemblages, and silvopastoral activities in Nothofagus spp. forests condition the food availability for native herbivores. This work evaluates the seasonal diet of Lama ... -
Siembra de verdeos y alfalfa en la localidad de Río Chico
(Ediciones INTA, 2018-12)La siembra de verdeos y alfalfa en el Valle del Río Chico resulta un complemento fundamental de la alimentación del ganado como reserva forrajera. -
Sugar responsiveness could determine foraging patterns in yellowjackets
(Nature, 2023-11)Sympatric-related species often exhibit resource partitioning. This can occur through diferent mechanisms, such as behavioral, morphological, and sensory variations, leading to qualitative, temporal, or spatial diferences ... -
Variación del contenido de grasa en leche de cabras criollas con la incorporación de alimentos concentrados en la dieta = Changes in criolla goats milk fat content with the addition of concentrates in the diet
(2016)En el sistema de producción de cabras criollas del Norte Neuquino el principal producto de comercialización es la crías se alimentan de la leche materna desde el nacimiento hasta la faena. Las dietas de las madres son a ...