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Are the rhizosphere fungal communities of Nothofagus alpina established in two different environments influenced by plant genetic diversity?
(Elsevier, 2020-10)Fungi are one of the most important soil microorganisms due to their abundance and the importance of the ecosystem processes they carry out, like decomposition, nutrient cycling, and the establishment of biological ... -
Behavioural response of the woodwasp Sirex noctilio to volatile emissions of its fungal symbiont
(2015-01)The wood-boring wasp, Sirex noctilio, is a global invasive pest that infects and kills pine trees by inoculating spores of a symbiotic fungus (Amylostereum areolatum) at oviposition. Wasp larvae depend on fungal growth to ... -
Control de podredumbres poscosecha en cerezas
(Estacion Experimental Agropecuaria Alto Valle, INTA, 2011)Resultados de una investigación del INTA Alto Valle para reducir las pérdidas de poscosecha en cerezas priorizando la salud humana y el cuidado del medio ambiente. -
Ectomycorrhizal fungal communities in Nothofagus nervosa [Rauli] : a comparison between domesticated and naturally established specimens in a native forest of Patagonia, Argentina
(2015-12)Due to its overexploitation during the past century, Nothofagus nervosa is currently included in conservation and domestication programs, in which ectomycorrhizas play an important role. We aimed to describe the abundance ... -
Elaboración de un sucedáneo de queso– Tofu- con el agregado de gírgolas (Pleurotus Ostreatus)
(Ediciones INTA, 2019-07)Actualmente el mercado demanda productos alimenticios de procedencia natural con beneficios para la salud del consumidor. Asimismo, crecen las preparaciones gastronómicas con reemplazo de proteína animal por vegetal. El ... -
La enfermedad del “mal del plomo” en frutales de Río Negro
(EEA Alto Valle, INTA, 2018-12)Los valles del Río Colorado y del Río Negro, región Patagonia Norte, se caracterizan por presentar clima templado-frío lo cual permite la producción de frutales. Una de las principales actividades económicas en la región ... -
Hongos comestibles: teoría y práctica para la recolección, elaboración y conservación.
(EEA Bariloche, INTA, 2006)La presente publicación de la EEA Bariloche es la primera edición de las recomendaciones técnicas para la recolección y manejo posrecolección de hongos comestibles ya sean de origen silvestre o de cultivo. La información ... -
Producción de gírgolas: algunas alternativas para su procesamiento
(Ediciones INTA, 2018-07)Dentro de las posibilidades de procesar gírgolas es importante evaluar su estabilidad durante el proceso de escaldado previo al secado con aire caliente, como así también el efecto del rehidratado en soluciones ácidas. -
Yeast and yeast‐like fungi associated with dry indehiscent fruits of Nothofagus nervosa in Patagonia, Argentina
(Oxford Academic Press, 2012-04)Nothofagus nervosa (Raulí) is a native tree species that yields valuable timber. It was overexploited in the past and is currently included in domestication and conservation programs. Several research programs have focused ...