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Box Pruning. Mecanización de la poda
(EEA Mendoza, INTA, 2019) -
Efecto de distintos tipos de poda y contenido de azúcar en la baya sobre el tiempo de secado, rendimiento y reservas : producción de pasas de uva en sistema DOV
(EEA San Juan, 2020-05-14)San Juan es la principal provincia productora de pasas de uvas y la tecnología de secado en planta se introdujo recientemente por lo que no hay suficiente información para productores. Por otra parte, podas cortas o largas, ... -
Effect of pruning severity on yield, drying time and wages in flame seedless dry-on-vine and traditional raisin production systems in Argentina
(2018)Raisin grapes are potentially more profitable than wine grapes in San Juan, Argentina, although the traditional system of grape drying requires an extensive use of costly labour. Production costs might be reduced by adopting ... -
Evaluación de rendimiento, calidad de fruta y vino en Cereza en los sistemas de conducción cordón libre, poda en seto y poda mínima
(Asociación Argentina de Horticultura (ASAHo), 2021)La creciente dificultad para conseguir mano de obra para las labores en la vitivinicultura, como así también la necesidad de reducir los costos, han dejado en evidencia que hace falta un cambio en el modelo productivo del ... -
Late pruning modifies leaf to fruit ratio and shifts maturity period, affecting berry and wine composition in Vitis vinífera L. cv. ‘Malbec’ in Mendoza, Argentina
(Elsevier, 2023-04)Higher temperatures in recent years have advanced berry ripening and harvest date, decoupling berry sugar accumulation of anthocyanins final concentration and therefore reducing wine potential color. Late pruning is proposed ... -
Poda de la Vid
(EEA Rama Caida, INTA, 2023-11) -
La poda tardía como estrategia de adaptación al cambio climático en la variedad Malbec (Vitis vinifera) en Mendoza, Argentina
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Cuyo, 2023)Las temperaturas más altas en los últimos años han generado un avance en la madurez de las bayas y han reducido el número de días a cosecha. También ha generado un desacople entre la acumulación de azúcar respecto a las ... -
La poda tardía como estrategia vitícola para mejorar la calidad polifenólica de vinos Malbec en zonas cálidas
(Ediciones INTA, 2021-12)Las temperaturas más altas en los últimos años han generado un avance en la madurez de las bayas y han reducido el número de días a cosecha. También ha generado un desacople entre la acumulación de azúcar respecto a las ... -
Pruning after budburst delays phenology and affects yield components, crop coefficient and total evapotranspiration in Vitis vinífera L. cv. ‘Malbec’ in Mendoza, Argentina
(Elsevier, 2022-02-23)Late pruning is a field technique that has recently been proposed to mitigate the advance in phenology produced by global warming. However, contrasting effects have been observed depending on the cultivar and the date of ... -
Pruning effects on ring width and wood hydrosystem of Prosopis flexuosa DC from arid woodlands
(2015-10)Pruning is a silvicultural practice that could potentially improve the productivity in arid woodlands. However, there is not enough information about the influence of this practice on the tree-ring wood anatomy of desert ... -
Vegetative structure and distribution of oil yield components and fruit characteristics within olive hedgerows (cv. Arbosana) mechanically pruned annually on alternating sides in San Juan, Argentina
(2018)In olive hedgerows mechanical pruning is needed to control hedgerow dimensions for canopy illumination and access by harvesting machinery but yield responses to pruning strategies remain unclear. This study records the ...