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Resumen
The CIA integrates its two Institutes: The Institute of Rural Engineering and the Institute of Food Technology and is part of the National Center for Agricultural Research (CNIA) of INTA. The objectives of the CIA for the period 2021-2025 are to promote value addition in agri-food and agro-industrial production, through promoting the competitiveness of value chains within the framework of Industry 4.0. with a Bioeconomy approach, differentiating products, [ver mas...]
 
El CIA integra a sus dos Institutos: El Instituto de Ingeniería Rural y el Instituto Tecnología de Alimentos y es parte del Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias (CNIA) del INTA. Los objetivos del CIA para el período 2021-2025 son promover el agregado de valor en la producción agroalimentaria y agroindustrial, a través del impulso a la competitividad de las cadenas de valor en el marco de la Industria 4.0. con un enfoque de Bioeconomía, [ver mas...]
 
dc.contributor.authorInstituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Centro de Investigación de Agroindustria
dc.date.accessioned2024-07-11T10:53:45Z
dc.date.available2024-07-11T10:53:45Z
dc.date.issued2024-04
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/18460
dc.description.abstractThe CIA integrates its two Institutes: The Institute of Rural Engineering and the Institute of Food Technology and is part of the National Center for Agricultural Research (CNIA) of INTA. The objectives of the CIA for the period 2021-2025 are to promote value addition in agri-food and agro-industrial production, through promoting the competitiveness of value chains within the framework of Industry 4.0. with a Bioeconomy approach, differentiating products, improving efficiency in production processes and reducing costs. Promote in the institution a culture of innovation that promotes sustainable development, in virtuous coordination with the different actors of the pentahelix (Government, University, Entrepreneurs, NGOs and Society). The programmatic themes of the CIA Institutes, within the PEI 2015-2030 of INTA, in its 2019 portfolio and the new 2023 portfolio, make this Research Center present in the demands of the Agrobioindustrial Sector (SAB). Lines of Action: Adding value to agri-food and agro-industrial production, through promoting the competitiveness of value chains. Product differentiation and increased efficiency in production processes and cost reduction. Generation of knowledge to promote wealth and employment both at the local and regional level (in coordination with other units of INTA, the National Science and Technology System and local institutions) with a solid focus on Social Responsibility. Knowledge management for innovation processes. Food safety and security. Agroelectronics and Internet of Things (IOT). Application of phytosanitary products, their use and environmental benefits. Application of advanced technologies (Nanotechnology and precision agriculture). Traditional and Renewable Energies (Biofuels, Biogas, Solar, Wind). Applied mechanics and mechanization for family farming. Agrologistics. Its activities are carried out in coordination with the other regional and research centers of INTA and inter-institutionally with public and private organizations both nationally and internationally.eng
dc.description.abstractEl CIA integra a sus dos Institutos: El Instituto de Ingeniería Rural y el Instituto Tecnología de Alimentos y es parte del Centro Nacional de Investigaciones Agropecuarias (CNIA) del INTA. Los objetivos del CIA para el período 2021-2025 son promover el agregado de valor en la producción agroalimentaria y agroindustrial, a través del impulso a la competitividad de las cadenas de valor en el marco de la Industria 4.0. con un enfoque de Bioeconomía, diferenciando productos, mejorando la eficiencia en los procesos productivos y la reducción de costos. Fomentar en la institución la cultura de la innovación que impulse el desarrollo sostenible, en articulación virtuosa con los diferentes actores de la pentahelice (Gobierno, Universidad, Emprendedores, ONG’s y Sociedad). Las temáticas programáticas de los Institutos del CIA, dentro del PEI 2015-2030 del INTA, en su cartera 2019 y la nueva cartera 2023, hace que este Centro de Investigación esté presente en las demandas del Sector Agrobioindustrial (SAB). Líneas de Acción: Agregado de valor a la producción agroalimentaria y agroindustrial, a través del impulso a la competitividad de las cadenas de valor. Diferenciación de productos e incremento en la eficacia a los procesos productivos y la reducción de costos. Generación de conocimiento para promover la riqueza y empleo tanto a nivel local, como regional (en coordinación con otras unidades del INTA, el Sistema de Ciencia y Técnica Nacional y las instituciones locales) con un sólido enfoque en la Responsabilidad Social. Gestión del conocimiento para los procesos de innovación. Seguridad e inocuidad alimentaria. Agroelectrónica e Internet de las Cosas (IOT). Aplicación de fitosanitarios su uso y beneficios ambientales. Aplicación de tecnologías de avanzada (Nanotecnología y Agricultura de precisión). Energías Tradicionales y Renovables (Biocombustibles, Biogás, Solar, Eólica). Mecánica aplicada y mecanización para la agricultura familiar. Agrologística. Sus actividades se llevan adelante con una articulación con los demás centros regionales y de investigación del INTA e interinstitucionalmente con organismos públicos y privados tanto a nivel nacional como internacional.spa
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isospaes_AR
dc.publisherCentro de Investigación de Agroindustria, INTA
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/reference/hdl/20.500.12123/18474
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_AR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es_AR
dc.subjectAgro-industryeng
dc.subjectAgroindustriaes_AR
dc.subjectFood Technologyeng
dc.subjectTecnología de Alimentoses_AR
dc.subjectIngenieríaes_AR
dc.subjectEngineeringeng
dc.subjectProgress Reportseng
dc.subjectInformes sobre la Marcha de los Trabajoses_AR
dc.subjectAnnual Reportseng
dc.subjectInformes Anualeses_AR
dc.subjectResearcheng
dc.subjectInvestigaciónes_AR
dc.subjectTechnology Transfereng
dc.subjectTransferencia de Tecnologíaes_AR
dc.subjectExtensioneng
dc.subjectExtensiónes_AR
dc.subjectInnovationeng
dc.subjectInnovaciónes_AR
dc.subjectResearch Institutionseng
dc.subjectInstituciones de investigaciónes_AR
dc.subjectValue Addedeng
dc.subjectValor Añadidoes_AR
dc.subject.otherRural Engineeringeng
dc.subject.otherIngeniería Rurales_AR
dc.subject.otherInstitutional Managementeng
dc.subject.otherGestión Institucionales_AR
dc.subject.otherInstitutional Relationshipeng
dc.subject.otherRelacionamiento Institucionales_AR
dc.titleAnuario 2023 del Centro de Investigación de Agroindustria (CIA)es_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/informe técnicoes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/reportes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_AR
dc.rights.licenseCreative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)es_AR
dc.description.origenCentro de Investigación de Agroindustria (CIA)es_AR
dc.description.filFil: Autores varios. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Centro de Investigación de Agroindustria; Argentina.es_AR
dc.subtypetecnico


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