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Application of Direct and Indirect Non-thermal Plasma in the Development of Ready-to-Eat Foods
Resumen
Purpose of Review: The studies of the application of non-thermal plasma (NTP) for food processing and preservation during the last 5 years have been exponentially increasing. In this work, we review the main findings in NTP application in foods to discern which aspects are lacking to achieve innovation for a successful transfer to the food industry.
Recent Findings: NTP was first proven in foods as a technology for reducing microbial load. However, novel
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Purpose of Review: The studies of the application of non-thermal plasma (NTP) for food processing and preservation during the last 5 years have been exponentially increasing. In this work, we review the main findings in NTP application in foods to discern which aspects are lacking to achieve innovation for a successful transfer to the food industry.
Recent Findings: NTP was first proven in foods as a technology for reducing microbial load. However, novel applications of the NTP include the reduction of additives and agrochemical residues, the use as a pre-treatment for drying, the improvement of functional properties, and even for the modulation of sensorial characteristics.
Summary: In this work, we summarize the fundamentals of the NTP, the main effects on microorganisms and food components, and the novel applications for ready-to-eat fruit, vegetable, and meat products.
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Propósito de la Revisión: Los estudios de la aplicación de plasma no térmico (NTP) para el procesamiento y conservación de alimentos durante los últimos 5 años han ido aumentando exponencialmente. En este trabajo revisamos los principales hallazgos en la aplicación de NTP en alimentos. Discernir qué aspectos faltan para lograr la innovación para una transferencia exitosa a la industria alimentaria.
Hallazgos recientes: La NTP se demostró por primera vez
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Propósito de la Revisión: Los estudios de la aplicación de plasma no térmico (NTP) para el procesamiento y conservación de alimentos durante los últimos 5 años han ido aumentando exponencialmente. En este trabajo revisamos los principales hallazgos en la aplicación de NTP en alimentos. Discernir qué aspectos faltan para lograr la innovación para una transferencia exitosa a la industria alimentaria.
Hallazgos recientes: La NTP se demostró por primera vez en alimentos como tecnología para reducir la carga microbiana. Sin embargo, nuevas aplicaciones de los PNT incluyen la reducción de aditivos y residuos de agroquímicos, el uso como pretratamiento para el secado, el mejoramiento
de propiedades funcionales, e incluso para la modulación de características sensoriales.
Resumen: En este trabajo, resumimos los fundamentos del NTP, los principales efectos sobre los microorganismos y los componentes de los alimentos, y las nuevas aplicaciones para frutas, verduras y productos cárnicos listos para el consumo.
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Fuente
Current Food Science and Technology Reports 2 (1) :45-54. (Mach 2024).
Fecha
2024-03
Editorial
Springer Nature
ISSN
2662-8473 (online)
Documentos Relacionados
Formato
pdf
Tipo de documento
artículo
Proyectos
(ver más)
INTA/2023-PE-L04-I088, Innovaciones tecnológicas aplicadas a la sostenibilidad en agroindustria
Palabras Claves
Derechos de acceso
Restringido
