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A contribution of beef to human health : a review of the role of the animal production systems
(2016)Meat and meat products constitute important source of protein, fat, and several functional compounds. Although beef consumption may implicate possible negative impacts on human health, its consumption can also contribute ... -
Una alimentación saludable y sostenible en el foco de atención. Aproximaciones desde la caracterización y evolución del consumo aparente, a nivel mundial y en Argentina, entre 1961 y 2013
(Facultad de Arquitectura, Diseño y Urbanismo, Universidad de Buenos Aires, 2021)Este artículo se sustenta en el trabajo «Dimensiones de la Seguridad Alimentaria en el nuevo escenario global: una mirada sobre la evolución del consumo alimentario a nivel mundial y en la Argentina en las últimas seis ... -
La experiencia del INTA en la implementación de la Ley de Cannabis medicinal. Radiografía de una política pública vinculada a la salud
(TeseoPress, 2023-10-05)Se presenta un relato del recorrido institucional del Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) a partir de la publicación de la Ley N.º 27.350 de “Investigación médica y científica del uso medicinal de la planta ... -
Introduction to the special issue on Balanced diets in food systems: emerging trends and challenges for human health and wellbeing
(Elsevier, 2018-02-09)Diets are constantly changing, creating new challenges to existing food systems to deliver the food to meet these requirements. With a new focus on the outcomes of food systems in terms of human health and well-being, the ... -
Una Plataforma para la salud : contra las alergias alimentarias
(Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2011-12)Cada año, un mayor número de personas sufre de reacciones alérgicas desencadenadas por ciertos alimentos. A nivel internacional se reglamenta la identificación de sustancias alergénicas en los envases de los productos. -
Variation for health-enhancing compounds and traits in onion (Allium cepa L.) germplasm
(2016)Consumption of onion has been associated with reduced incidence of chronic diseases. Phenolic, organosulfur and carbohydrate compounds present are largely responsible for these effects. This study examined compositional ...