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Abstract
The physicochemical parameters (moisture, hydroxymethyl furfural, colour, electrical conductivity, free acidity, glucose, fructose and sucrose) and the sensory properties(aroma, taste, appeareance, texture) were determined in honeys from apiaries of the agricultural, hills and meadow zones of the south east region of Buenos Aires province (Argentina). The analysis of variance showed significant differences among zones in the mean value of hydroximethyl [ver mas...]
dc.contributor.authorSilvano, María F.
dc.contributor.authorVarela, María Soledad
dc.contributor.authorPalacio, María Alejandra
dc.contributor.authorRuffinengo, Sergio Roberto
dc.contributor.authorYamul, Diego Karim
dc.date.accessioned2019-02-01T13:24:30Z
dc.date.available2019-02-01T13:24:30Z
dc.date.issued2014-06-01
dc.identifier.issn0308-8146
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.12.011
dc.identifier.urihttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814613018669
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/4374
dc.description.abstractThe physicochemical parameters (moisture, hydroxymethyl furfural, colour, electrical conductivity, free acidity, glucose, fructose and sucrose) and the sensory properties(aroma, taste, appeareance, texture) were determined in honeys from apiaries of the agricultural, hills and meadow zones of the south east region of Buenos Aires province (Argentina). The analysis of variance showed significant differences among zones in the mean value of hydroximethyl furfural, colour, electrical conductivity and sucrose content. The principal component analysis explained the 70% of the variance among samples with the first two principal components in both cases. The cluster analysis and linear discriminant analysis showed that samples were grouped in relation to the sampling region coinciding with the results of the principal component analysis. Results suggest that could be possible to classify honeys according to the geographic origin based on the physicochemical parameters; however, the sensory properties were not good predictors.eng
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.publisherElsevieres_AR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccesses_AR
dc.sourceFood Chemistry 152 : 500-507 (June 2014)es_AR
dc.subjectMieles_AR
dc.subjectHoneyeng
dc.subjectCalidades_AR
dc.subjectQualityeng
dc.subjectPropiedades Fisicoquímicases_AR
dc.subjectChemicophysical Propertieseng
dc.subjectTrazabilidades_AR
dc.subjectTraceabilityeng
dc.subjectAnálisis Multivariantees_AR
dc.subjectMultivariate Analysiseng
dc.subjectProcedenciaes_AR
dc.subjectProvenanceeng
dc.subjectPropiedades Organolépticases_AR
dc.subjectOrganoleptic Propertieseng
dc.subject.otherOrigen Geográficoes_AR
dc.subject.otherBuenos Aireses_AR
dc.titlePhysicochemical parameters and sensory properties of honeys from Buenos Aires regiones_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/artículoes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_AR
dc.description.origenEEA Balcarcees_AR
dc.description.filFil: Silvano, María F. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Unidad Integrada. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Cátedra de Apicultura y Calidad y Tecnología de Miel; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Varela, María Soledad. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Unidad Integrada. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Cátedra de Apicultura y Calidad y Tecnología de Miel; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Palacio, María Alejandra. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Unidad Integrada. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Cátedra de Apicultura y Calidad y Tecnología de Miel; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Ruffinengo, Sergio Roberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Balcarce; Argentina. Unidad Integrada. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ciencias Agrarias. Cátedra de Apicultura y Calidad y Tecnología de Miel; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Yamul, Diego Karim. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentinaes_AR
dc.subtypecientifico


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