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Resumen
Cover crops (CC) provide many benefits to soils but their effect on decomposition of previous crop residues and release of nutrients in continuous no-tillage soybean [Glycine max (L.) Merr.] production are little known. Our objective was to quantify CC effects on decomposition and phosphorus (P) release from soybean residue using litterbags. Three CC species (oat, Avena sativa L.; rye, Secale cereal L.; and rye grass, Lolium multiflorum L.) and a no CC [ver mas...]
dc.contributor.authorVarela, María Florencia
dc.contributor.authorScianca, Carlos Maria
dc.contributor.authorTaboada, Miguel Angel
dc.contributor.authorRubio, Gerardo
dc.date.accessioned2018-07-05T17:00:37Z
dc.date.available2018-07-05T17:00:37Z
dc.date.issued2014-11
dc.identifier.issn0167-1987
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.1016/j.still.2014.05.005
dc.identifier.urihttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167198714000968
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/2735
dc.description.abstractCover crops (CC) provide many benefits to soils but their effect on decomposition of previous crop residues and release of nutrients in continuous no-tillage soybean [Glycine max (L.) Merr.] production are little known. Our objective was to quantify CC effects on decomposition and phosphorus (P) release from soybean residue using litterbags. Three CC species (oat, Avena sativa L.; rye, Secale cereal L.; and rye grass, Lolium multiflorum L.) and a no CC control were evaluated. Temperature, moisture content, microbial biomass and microbial activity were measured in the surface 2 cm of soil and residues. Cover crops increased soybean residue decomposition slightly both years (8.2 and 6.4%). Phosphorus release from soybean residue did not show any significant differences. Cover crops increased microbial biomass quantity and activity in both soil and residue samples (p < 0.001, p = 0.049 for soil and residue microbial biomass; p = 0.060, p = 0.003 for soil and residue microbial activity, respectively). Increased residue decomposition with CC was associated with higher soil and residue microbial biomass and activity, higher near-surface (0–2 cm) moisture content (due to shading) and soil organic carbon enrichment by CC. Even though CC increased soybean residue decomposition (233 kg ha−1), this effect was compensated for by the annual addition of approximately 6500 kg ha−1 of CC biomass. This study demonstrated another role for CC when calibrating models that simulate the decomposition of residues in no-tillage systems.eng
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccesses_AR
dc.sourceSoil and Tillage Research 143 : 59-66 (November 2014)es_AR
dc.subjectPlantas de Coberturaes_AR
dc.subjectCover Plantseng
dc.subjectSojaes_AR
dc.subjectSoybeanseng
dc.subjectFósforoes_AR
dc.subjectPhosphoruseng
dc.subjectCero-labranzaes_AR
dc.subjectZero Tillageeng
dc.subject.otherCultivos de Coberturaes_AR
dc.subject.otherNo labranzaes_AR
dc.subject.otherArgentinaes_AR
dc.titleCover crop effects on soybean residue decomposition and P release in no-tillage systems of Argentinaes_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/artículoes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_AR
dc.description.origenEEA General Villegases_AR
dc.description.filFil: Varela, María Florencia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Scianca, Carlos Maria. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria General Villegas; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Taboada, Miguel Angel. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Suelos; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Rubio, Gerardo. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Parque Centenario. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales; Argentinaes_AR
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