Temas
Mostrando ítems 1-3 de 3
-
Caracterización de arroces rojos colectados en arroceras del Nordeste Argentino
(Asociación Argentina de Ciencia de las Malezas (ASACIM), 2021-06)Con el objeto de caracterizar arroces malezas de arroceras del Nordeste Argentino, se describió su morfología (ancho, largo, coloración, pubescencia y peso de 1000 semillas; presencia, longitud, firmeza y color de las ... -
Evaluation of resources in the study of industrial and culinary properties for the varietal characterization of rice (Oryza sativa L.) = Evaluación de recursos para el estudio de las propiedades industriales y culinarias para la caracterización varietal de arroz (Oryza sativa L.)
(Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales, Universidad Nacional de Misiones, 2021)Different physicochemical tests have been used over time in the Oryza sativa species for the study of industrial and culinary properties. In this study, nine attributes were compared: amylose content, total whiteness, ... -
Importance of native vegetation for detection and management of rice stink bug (Tibraca limbativentris)
(Cambridge University Press, 2020-06)Tibraca limbativentris (Hemiptera: Pentatomidae) is a major pest in Neotropical rice agroecosystems. In autumn–winter, this pest takes refuge in rice stubble and in native vegetation, which allows it to re-colonize the ...