Mostrar el registro sencillo del ítem

resumen

Resumen
Plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR) can stimulate plant growth, increase yield, reduce pathogen infection, as well as reduce abiotic plant stress. These microorganisms are of interest for application in agriculture. Bioformulations based on PGPR are named as microbial biostimulants. They are used to enhance the uptake of water and nutrients from the soil, increase root growth, and make plants more resistant to water and heat stress and excessive [ver mas...]
dc.contributor.authorMoya, Karen
dc.contributor.authorMaroniche, Guillermo Andrés
dc.contributor.authorVallejo, Daniela Adriana
dc.contributor.authorPuente, Mariana Laura
dc.contributor.authorDi Salvo, Luciana
dc.contributor.authorGarcia, Julia Elena
dc.date.accessioned2025-02-05T13:30:50Z
dc.date.available2025-02-05T13:30:50Z
dc.date.issued2024-10-22
dc.identifier.citationXIX Congreso de la sociedad argentina de microbiología general, 22 al 25 de octubre del 2024, Córdoba, Argentina.es_AR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/21135
dc.descriptionPóster y Resúmen
dc.description.abstractPlant growth-promoting rhizobacteria (PGPR) can stimulate plant growth, increase yield, reduce pathogen infection, as well as reduce abiotic plant stress. These microorganisms are of interest for application in agriculture. Bioformulations based on PGPR are named as microbial biostimulants. They are used to enhance the uptake of water and nutrients from the soil, increase root growth, and make plants more resistant to water and heat stress and excessive salinity. The effectiveness of a specific PGPR strain for enhancing plant tolerance to abiotic stress depends on the crop, and the type and level of the stress. This study aims to evaluate different PGPR strains and their combinations to improve lettuce germination and early growth under salinity stresses_AR
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.publisherSociedad Argentina de Microbiología General (SAMIGE)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_AR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es_AR
dc.sourceXIX Congreso de la Sociedad Argentina de Microbiología General (SAMIGE). Córdoba, 22 al 25 de octubre del 2024es_AR
dc.subjectMicrobial floraeng
dc.subjectFlora microbianaes_AR
dc.subjectBiostimulantseng
dc.subjectBioestimulanteses_AR
dc.subjectOsmotic stresseng
dc.subjectEstrés osmóticoes_AR
dc.subjectLettuceseng
dc.subjectLechugaes_AR
dc.subjectCoinoculationeng
dc.subjectCoinoculaciónes_AR
dc.subject.otherAz39Tes_AR
dc.subject.otherAzospirillum argentinensees_AR
dc.subject.otherPseudomonas rhodesiaees_AR
dc.subject.otherSalt stresses_AR
dc.titleMicrobial biostimulants to mitigate salt stress in lettucees_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/documento de conferenciaes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjectes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_AR
dc.rights.licenseCreative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)es_AR
dc.description.origenInstituto de Microbiología y Zoología Agrícola (IMYZA)es_AR
dc.description.filFil: Moya, Karen. Universidad de Buenos Aires (UBA). Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Microbiología Agrícola; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Maroniche, Guillermo Andrés. Universidad Nacional de Mar del Plata (UNMdP). Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Maroniche, Guillermo Andrés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Vallejo, Daniela Adriana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Microbiología y Zoología Agrícola (IMyZA); Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Puente, Mariana Laura. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Microbiología y Zoología Agrícola (IMyZA); Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Di Salvo, Luciana. Universidad de Buenos Aires (UBA). Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Microbiología Agrícola; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Di Salvo, Luciana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Garcia, Julia Elena. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Microbiología y Zoología Agrícola (IMyZA); Argentinaes_AR
dc.subtypeponencia


Ficheros en el ítem

Thumbnail
Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

common

Mostrar el registro sencillo del ítem

info:eu-repo/semantics/openAccess
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como info:eu-repo/semantics/openAccess