EEA Barrow: Envíos recientes
Mostrando ítems 41-60 de 234
-
Mapping Resistance to Argentinean Fusarium (Graminearum) Head Blight Isolates in Wheat
(MDPI, 2021-12)Fusarium head blight (FHB) of wheat, caused by Fusarium graminearum (Schwabe), is a destructive disease worldwide, reducing wheat yield and quality. To accelerate the improvement of scab tolerance in wheat, we assessed the ... -
Allelic Variation at Glutenin Loci (Glu-1, Glu-2 and Glu-3) in a Worldwide Durum Wheat Collection and Its Effect on Quality Attributes
(MDPI, 2021-11)Durum wheat grains (Triticum turgidum L. ssp. durum) are the main source for the production of pasta, bread and a variety of products consumed worldwide. The quality of pasta is mainly defined by the rheological properties ... -
Where are the males? The influence of bottom-up and top-down factors and sociability on the spatial distribution of a territorial ungulate
(Springer, 2022-01)The factors that regulate the abundance and distribution of wild herbivores are key components of a species’ ecology and include bottom-up and top-down mechanisms, as well as aspects related to social organization. In ... -
Green bridge crops to manage corn nitrogen nutrition in the Southeastern Argentinean Pampas
(Elsevier, 2022-01-17)An ecological intensification of agriculture through the use of green bridge crops (GBC) between cash crops is a way to improve resource use efficiency. This study aimed to assess vetch (Vicia villosa Roth.) (Ve), oat ... -
Phenotypic plasticity in the energy metabolism of a small Andean rodent: Effect of short-term thermal acclimation and developmental conditions
(Wiley, 2021-12)The study of phenotypic variation within species in response to different environments is a central issue in evolutionary and ecological physiology. Particularly, ambient temperature is one of the most important factors ... -
Híbridos comerciales – San Francisco- Suelo profundo - Siembra directa a 0,52 m. Estación San Miguel (M.Pesalacia)
(Chacra Experimental Integrada Barrow, MDA–INTA, 2021-07-23)En la Chacra Experimental Integrada Barrow (MDA-INTA) se conducen ensayos comparativos de rendimiento de híbridos comerciales y experimentales de maíz, pertenecientes a la Red del Sudeste. En 2020 se llevaron a cabo cuatro ... -
ECR Híbridos Maíz- BARROW -Suelo limitado - Siembra Directa a 0,52 m- Fecha tardía
(Chacra Experimental Integrada Barrow, MDA–INTA, 2021-07-23)En la Chacra Experimental Integrada Barrow (MDA-INTA) se conducen ensayos comparativos de rendimiento de híbridos comerciales y experimentales de maíz, pertenecientes a la Red del Sudeste. En 2020 se llevaron a cabo cuatro ... -
ECR Híbridos Maíz- BARROW -Suelo limitado - Siembra Directa a 0,52 m.
(Chacra Experimental Integrada Barrow, MDA–INTA, 2021-07-23)En la Chacra Experimental Integrada Barrow (MDA-INTA) se conducen ensayos comparativos de rendimiento de híbridos comerciales y experimentales de maíz, pertenecientes a la Red del Sudeste. En 2020 se llevaron a cabo cuatro ... -
ECR híbridos Maíz- Alto potencial Barrow - Siembra Directa a 52 cm
(Chacra Experimental Integrada Barrow, MDA–INTA, 2021-07-23)En la Chacra Experimental Integrada Barrow (MDA-INTA) se conducen ensayos comparativos de rendimiento de híbridos comerciales y experimentales de maíz, pertenecientes a la Red del Sudeste. En 2020 se llevaron a cabo cuatro ... -
Estimación de superficie sembrada con cultivos de cosecha fina 2020
(Chacra Experimental Integrada Barrow, MDA–INTA, 2021-03)La estimación de superficie sembrada con cultivos anuales es una herramienta importante para conocer el uso del suelo en la región de influencia de la Chacra Experimental Integrada Barrow. La elección de los cultivos ... -
Sensibilidad diferencial de cultivares de avena a residuos de herbicidas inhibidores de la ALS/AHAS
(Universidad Nacional de La Pampa, 2021-04-01)La avena (Avena sativa L.) es una de las especies con mayor importancia como recurso forrajero en la región semiárida pampeana. Comparado al resto de la región pampeana, la región semiárida presenta particulares condiciones ... -
Environmental and cultivar effects on technological quality of the bread wheat (Triticum aestivum L.) produced in the Pampean plain of Argentina
(Wiley, 2021-05)The quality of the wheat grain is determined by several factors that lead to different physical, chemical and/or rheological characteristics. The aim of the work was to evaluate the effects of the type of cultivar quality ... -
Trigo espelta: evaluación de distintos tipos de harinas en la elaboración de panes de molde
(CEI Barrow, INTA, 2020-01)En el mercado existe una gran variedad de tipos de harina de alta calidad para satisfacer los gustos o necesidades específicas de los consumidores, tanto de trigo como de otros cereales, y la oferta se ha incrementado con ... -
Linkage disequilibrium patterns, population structure and diversity analysis in a worldwide durum wheat collection including Argentinian genotypes
(BMC, 2021-04-05)Background: Durum wheat (Triticum turgidum L. ssp. durum Desf. Husn) is the main staple crop used to make pasta products worldwide. Under the current climate change scenarios, genetic variability within a crop plays a ... -
Comparison of premix glyphosate and 2,4-D formulation and direct tank mixture for control of Conyza canadensis and Epilobium ciliatum
(Elsevier, 2021-07)Premix or tank mix of glyphosate and 2,4-D are a good alternative to control glyphosate-resistant and -tolerant weeds; however, the combination of herbicides may increase the environmental impacts, since mixtures often ... -
Factores psicosociales que influyen en la intención de los tomadores de decisión agropecuarios de la Pampa austral de Argentina de conservar las franjas de vegetación ribereñas
(Universidad de Murcia, 2020-12)En áreas de intensificación agropecuaria, los tomadores de decisión son los responsables del uso de las tierras y de la conservación de las franjas de vegetación ribereñas. Estas, proporcionan numerosos ... -
Cultivable soil fungi community response to agricultural management and tillage system on temperate soil
(Elsevier, 2021-02)In agricultural soils, fungi constitute most of the total microbial biomass in the environment contributing with more than 50% of the soil biomass. The fungi should be considered as a link in the production not only by ... -
Fracciones de carbono y nitrógeno del suelo y productividad del trigo en el sudeste bonaerense, Argntina
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Rosario, 2020)El uso del suelo, las labranzas y las secuencias estivales, afectan la distribución y el contenido de carbono orgánico (CO), nitrógeno total (NT) y sus fracciones con diferente grado de labilidad. En la Chacra Experimental ... -
Producción y calidad del trigo candeal (Triticum turgidum L. subsp. durum) en Argentina: análisis del quinquenio 2014/2018
(Ediciones INTA, 2020-12)En Argentina el cultivo del trigo candeal (Triticum turgidum L. subsp. durum) históricamente se ha localizado en el sudoeste de la provincia de Buenos Aires, aunque desde hace unos años se incorporó superficie bajo riego ... -
Changes in soil biological properties in different management and tyllage systems in petrocalcic argiudoll
(Elsevier, 2020-12)We analyzed the effect of different tillage systems on soils under different land-use histories, on biological properties of soil during one year. The experiment was carried out at a Petrocalcic Argiudoll of Tres Arroyos ...