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Allelic Variation at Glutenin Loci (Glu-1, Glu-2 and Glu-3) in a Worldwide Durum Wheat Collection and Its Effect on Quality Attributes
(MDPI, 2021-11)Durum wheat grains (Triticum turgidum L. ssp. durum) are the main source for the production of pasta, bread and a variety of products consumed worldwide. The quality of pasta is mainly defined by the rheological properties ... -
Fertilización nitrogenada en dos cultivares de trigo fideo y efecto sobre la eficiencia de uso de agua y del nitrógeno
(Estación Experimental Agropecuaria Bordenave, INTA, 2021-10)El objetivo fue evaluar dos cultivares de trigo fideo con fertilización nitrogenada y su efecto sobre las eficiencias de uso del agua (EUA) y del nitrógeno (EUN), en un sitio semiárido del sudoeste bonaerense (SOB). -
Linkage disequilibrium patterns, population structure and diversity analysis in a worldwide durum wheat collection including Argentinian genotypes
(BMC, 2021-04-05)Background: Durum wheat (Triticum turgidum L. ssp. durum Desf. Husn) is the main staple crop used to make pasta products worldwide. Under the current climate change scenarios, genetic variability within a crop plays a ... -
Presentaciones de la 12° Reunión de presentación de resultados 2021/22 de las redes de evaluación de cultivares de trigo pan (RETINASE), cebada (REC), trigo fideo y avena, de la subregión 5 (ex IV)
(Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2022-04)El presente documento contiene las presentaciones realizadas en la Reunión el 5 de abril de 2022 en INTA Balcarce -
QTL analysis of main and epistatic effects for flour color traits in durum wheat
(2012-05)The aim of this work was to map quantitative trait loci (QTLs) associated with flour yellow color (Fb*) and yellow pigment content (YPC) in durum wheat (Triticum turgidum L. var. durum). Additionally, QTLs affecting flour ...