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Comparison of methods for estimation of chilling and heat requirements of nectarine and peach genotypes for flowering
(Elsevier, 2014-10-02)Chilling and heat requirements for breaking dormancy and flowering were studied in 63 nectarine and 118 peach genotypes (Prunus persica (L.) Batsch) for seven years. We compared two methods for estimation of requirements ... -
Deciphering the metabolic pathways influencing heat and cold responses during post‐harvest physiology of peach fruit
(Wiley, 2014-03)Peaches are highly perishable and deteriorate quickly at ambient temperature. Cold storage is commonly used to prevent fruit decay; however, it affects fruit quality causing physiological disorders collectively termed ... -
Determinación de periodos de mayor sensibilidad al estrés térmico por altas temperaturas en la etapa reproductiva de cultivares de algodón
(Universidad Nacional del Chaco Austral; INTA, 2020)El objetivo de este estudio fue determinar en la etapa reproductiva el subperiodo más susceptible al estrés térmico por altas temperaturas en cultivares de algodón. -
Estudio de condiciones térmicas y lumínicas y determinación de alternativas tecnológicas para el ahorro de energía en invernaderos de la Patagonia Norte – Argentina
(2005-06)Esta tesis tiene como objetivo principal documentar las condiciones ambientales durante el invierno, analizar las pérdidas de calor nocturna, la transmisión de luz diurna y evaluar métodos de reducción de las pérdidas ... -
Evaluación de tres métodos de propagación artifical de Hyacinthus orientalis L. en el valle 16 de Octubre, Chubut, Argentina = Evaluation of three propagation artificial methods of Hyacinthus orientalis L. in the 16 October valley, Chubut, Argentine
(Asociación Argentina de Horticultura, 2013)El jacinto (Hyacinthus orientalis L.) es una planta bulbosa ornamental nativa de la región Mediterránea, con baja producción de bulbillos bajo condiciones naturales. El objetivo de este trabajo fue evaluar tres métodos de ... -
Impact of elevated temperature and water deficit on the chemical and sensory profiles of Barossa Shiraz grapes and wines
(Wiley, 2015-06)Background and Aims: Interactions are the main causes of complexity in field experiments; however, no studies have combined water and temperature regimes in field‐growing vines. Here we assessed grape and wine attributes ... -
Loss of anthocyanins and modification of the anthocyanin profiles ingrape berries of Malbec and Bonarda grown under high temperature conditions
(2017)Malbec and Bonarda are the two most widely cultivated grape varieties in Argentina, and their derivedred wines are recognized worldwide, being their intense color a major quality trait. The temperature dur-ing fruit ripening ... -
Mechanisms underlying photosynthetic acclimation to high temperature are different between Vitis vinifera cv. Syrah and Grenache
(CSIRO Publishing, 2020-12-07)Photosynthesis acclimation to high temperature differs among and within species. Grapevine intra-specific variation in photosynthetic acclimation to elevated temperature has been scarcely assessed. Our objectives were ... -
Olas de calor : efecto sobre la fecha de brotación, el crecimiento de brotes y los tejidos conductores de agua en plantas de vid cv.Malbec
(2014)El artículo presenta los resultados de un ensayo realizado en la EEA Mendoza INTA relacionado con el cambio climático. Se evaluaron los efectos que pueden tener las olas de calor, ocurridas antes de la brotación, sobre ... -
Olas de calor y su relación con el ciclo del cultivo de maíz en la localidad de Anguil
(Asociación Argentina de Agrometeorología, 2018-09-19)El objetivo de este trabajo fue caracterizar la ocurrencia de periodos sostenidos de temperaturas máximas 29 extremas u olas de calor definidos a partir del umbral térmico crítico para maíz, y relacionarlos con el ciclo ... -
OSTRICH-CROPGRO multi-objective optimization methodology for calibration of the growing dynamics of a second-generation transgenic soybean tolerant to high temperatures and dry growing conditions
(Elsevier, 2023-02)Current estimates show that the impact of climate change on agriculture will result in yield losses in major crops of 8–43%, mainly due to a combination of drought and heat. Second-generation transgenic crops are expected ... -
Transcriptomic profiling during the post-harvest of heat-treated Dixiland Prunus persica fruits: common and distinct response to heat and cold
(Plos One, 2012-12)Cold storage is extensively used to slow the rapid deterioration of peach (Prunus persica L. Batsch) fruit after harvest. However, peach fruit subjected to long periods of cold storage develop chilling injury (CI) symptoms. ...