Temas
Mostrando ítems 1-4 de 4
-
Aspectos de ecología microbiana en carnes y productos frescos y refrigerados: aplicaciones y relevancia
(Revista C&A, 2018-03)La ecología microbiana de los alimentos, comprende la interacción entre los atributos químicos, físicos y estructurales del alimento, los factores tecnológicos y la biota que constituye la población microbiana de los mismos. ... -
Engineering Pseudomonas protegens Pf-5 for nitrogen fixation and its application to improve plant growth under nitrogen-deficient conditions
(2013-05-13)Nitrogen is the second most critical factor for crop production after water. In this study, the beneficial rhizobacterium Pseudomonas protegens Pf-5 was genetically modified to fix nitrogen using the genes encoding the ... -
El papel central de la secuenciación masiva y la correcta identificación de microorganismos en el desarrollo de bioinsumos agrícolas seguros = Central role of massive sequencing and accurate identification of microorganisms in the development of safe agricultural bioinputs
(Elsevier, 2023-04)Los bioinsumos han ganado espacio en el marco de una agricultura que aspira a ser cada vez más viable y sostenible, por constituir una opción menos agresiva y más respetuosa con el medio ambiente que los productos químicos ... -
Response of soil microbial communities to different management practices in surface soils of a soybean agroecosystem in Argentina
(Elsevier, 2010-12-03)Argentina is the world’s third most important soybean producer; hence, there is an urgent need to preserve soil health by applying appropriate agricultural practices to maintain sustainable production in the upcoming years. ...