Temas
Mostrando ítems 1-9 de 9
-
Development of a novel fusion protein with Anaplasma marginale and A. centrale MSP5 improved performance of Anaplasma antibody detection by cELISA in infected and vaccinated cattle
(Plos One, 2019-01-23)Detection of antibodies to Anaplasma spp. using commercial competitive enzyme-linked immunosorbent assay (ccELISA) is based on the recombinant major surface protein 5 fused to maltose binding protein (MBP-MSP5) or glutathione ... -
Effect of quebracho-chestnut tannin extracts at 2 dietary crude protein levels on performance, rumen fermentation, and nitrogen partitioning in dairy cows
(Elsevier, 2016-06)Our objective was to determine the effects of a tannin mixture extract on lactating cow performance, rumen fermentation, and N partitioning, and whether responses were affected by dietary crude protein (CP). The experiment ... -
Estrategias tecnológicas innovadoras para incrementar el rendimiento durante la elaboración de quesos semiduros
(Instituto de Tecnología de Alimentos, INTA, 2022-12)Cheese yield and manufacturing efficiency are the main determinants of cheese production profitability of cheese manufacturing plants. The most important factor affecting the cheese yield is the composition of the milk, ... -
Evaluación de la composición y perfil de aminoácidos en granos de soja de Argentina. Etapa 2
(Asociación de la Cadena de la Soja Argentina (ACSOJA); INTA, 2023)En esta segunda etapa del proyecto se ha realizado un estudio exploratorio sobre la calidad de soja disponible para el procesamiento en plantas de crushing proveniente de todas las áreas de siembra de la Argentina con el ... -
Evaluación en Red del rendimiento y calidad industrial de granos de cultivares de soja de los grupos de madurez IV y V en siembras de primera época en diferentes ambientes del centro-sur de la provincia de Santa Fe. Campaña 2022/23.
(Estación Experimental Agropecuaria Oliveros, INTA, 2023)Los objetivos de este trabajo en RED fueron evaluar en siembras de primera época en secano, i) el comportamiento de cultivares comerciales de soja de los grupos de madurez (GM) IV y V, respecto al rendimiento y a la ... -
Mapeo de la calidad del grano de soja en Argentina: un análisis de nutrientes claves (aceite, proteína, aminoácidos)
(Asociación de la Cadena de la Soja Argentina; INTA, 2024)Los objetivos de este trabajo fueron estudiar la calidad composicional (contenido de proteína, aceite y aminoácidos) de los granos de la soja argentina proveniente de lotes de productores geo-referenciados y, generar a ... -
Optimización y modelado de la etapa de extracción de proteínas en el proceso de producción de productos proteicos a partir del subproducto de la extracción de extrusado y prensado de soja
(Facultad Regional Córdoba - Facultad Regional Rosario, Universidad Tecnológica Nacional, 2020-12)El desarrollo de este trabajo surge como respuesta a la demanda de nuestra región de agregar valor en origen al subproducto derivado de la extracción de aceite por el proceso de extrusado y prensado: el expeller (EE). Con ... -
Performance evaluation of protein recovery from Argentinian soybean extruded-expelled meals under different operating conditions
(Elsevier, 2019)The soybean extruded-expelled (EE) meals are the byproduct of the process commonly used by small or medium-sized Argentinian companies for obtaining soy oil. In this work, the performance of the pH-shifting process for ... -
Preparation and characterization of a Staphylococcus aureus capsular polysaccharide-protein conjugate prepared by a low cost technique: a proof-of-concept study
(2015-01)Staphylococcus aureus is a worldwide distributed pathogen that produces several diseases in many species and is the major cause of mastitis in dairy cows. S. aureus capsular polysaccharide 5 (CP5) has been widely proposed ...