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Biochemical characterization of the flavedo of heat-treated Valencia orange during postharvest cold storage
(2015)Heat treatment is a powerful and eco-friendly method to prevent Penicillium infection in citrus fruit dur-ing the postharvest. Several studies have been dedicated to investigate the general chemical changes thatjustify the ... -
Characterization of sensitivity of grove and packing house isolates of Penicillium digitatum to pyrimethanil
(2014)In most northeast Argentinean citrus packing houses, postharvest fungicide treatments are based onthe use of thiabendazole and imazalil. However, these fungicides have been used in a manner highlyconducive to the selection ... -
Evaluación de métodos de conservación de nuez pecán [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch] y maximizado del proceso de obtención de aceite
(Universidad Nacional de Entre Ríos, 2023-04)En Argentina se producen aproximadamente 3000 t de nuez pecán [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], siendo Entre Ríos la principal provincia productora. Estos frutos se comercializan en el mercado interno y externo. ... -
Experiencias en cosecha y poscosecha de arándanos en la región del río Uruguay
(Estación Experimental Agropecuaria Bella Vista, INTA, 2022-09)El trabajo desarrolla las experiencias en cosecha y poscosecha de arándanos en la región del río Uruguay. -
Metabolic profiling and quality assessment during the postharvest of two tangor varieties subjected to heat treatments
(2018)Citrus growth and export are one of the most important agroeconomical activities in regions with Mediterranean-like climates. Among them, tangors in particular are appreciated by their sweet taste and delicate palatability. ... -
Proteomic, metabalomic, and biochemical analysis of heat treated Valencia oranges during storage
(Elsevier, 2011-11)Heat treatment induces defense mechanisms and triggers physiological responses that allow citrus fruit to withstand stressful conditions during storage. The aim of this paper was to identify changes in the proteome and the ... -
Refrigeración artificial de granos en poscosecha
(Ediciones INTA, 2022)La humedad y la temperatura son los factores que más afectan la calidad de los granos y el tiempo que pueden ser almacenados sin sufrir pérdidas. Si la humedad y la temperatura son elevadas, la actividad biológica del grano ... -
Trayectoria socio-técnica de las tecnologías postcosecha en cítricos : desde los inicios de la citricultura en el nordeste de Entre Ríos a la actualidad
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, 2012-09)A nivel mundial, se estima que cerca de un tercio de los productos que se consumen en estado fresco se pierden entre los sitios de producción y consumo. La citricultura entrerriana no escapa a este problema de reducción ...