• Color identity in South American natural landscapes: herbs, flowers and fruits crops 

      Gabilondo, Julieta; Pepa, Lorena; Fernández Varela, Aldo; Villagrán dos Santos, Nicolás; Talevi, Lucía; Costa, Fabiano Freire; Rodríguez, Analía; dos Santos, Cristina; Busch, Verónica; Farroni, Abel Eduardo; Panizzolo, Luis; Cortés, César; Buera, María Pilar (2019)
      Natural landscape is associated to national identity. Particularly, local flora expresses national differences and diversity through a number of sensory characteristics. For example, national flowers are symbols representing ...
    • Guía práctica para el cultivo de flores y bulbos de Tulipán 

      Francescangeli, Nora; Bobadilla, Segundo Evaristo (2017)
      Con esta guía, los autores pretenden difundir el conocimiento del tulipán, derribar falsas creencias sobre exigencias sofisticadas para su cultivo y alentar su producción en establecimientos de cualquier escala para que ...
    • Ibero-American Network as a Collaborative Strategy to Provide Tools for the Development of Phytopharmaceuticals and Nutraceuticals 

      Buera, María del Pilar; Abirached, Cecilia; Alamilla-Beltrán, Liliana; Busch, Verónica María; Santos, Cristina Isabel dos; Farroni, Abel Eduardo; Favre, Leonardo Cristian; Fernández-Varela, Aldo; Freire-Costa, Fabiano; Gabilondo, Julieta; Galante, Micaela; Hidalgo, María Eugenia; Ingrassia, Romina; López Hiriart, Milagros; Medrano, Alejandra; Micheloni, Oscar B.; Navarro Alarcón, Miguel; Panizzolo, Luis; Pereyra-Castro, Silvia del Carmen; Pérez-Pérez, Viridiana; Plazola-Jacinto, Carla Patricia; Risso, Patricia; Robert-Canales, Paz; Rodríguez, Analía; Rodríguez, Silvio David; Rojas-Balcazar, Erick; Rufián Henares, José Ángel; Vasile, Franco Emanuel (Wiley, 2021-05-25)
      The increasing trend for using natural ingredients for nutraceuticals and phytopharmaceuticals development triggers the study of non-traditional sources for phytopharmaceuticals development, such as underexploited plants ...
    • Utilización de pétalos de rosa como insumo en la industria de alimentos 

      Gabilondo, Julieta; Schelegueda, Laura Inés; Campos, Carmen Adriana; Carduza, Fernando Jose; Langman, Leandro Ezequiel; Soteras, Trinidad; Arroyo, Luis Enrique; Corbino, Graciela Beatriz (Ediciones INTA, 2018)
      Los objetivos de este trabajo fueron: i) determinar el contenido de fenoles totales (FT), las actividades antioxidantes (AA) y antimicrobiana en pétalos de diversas variedades de la zona; ii) evaluar la aceptabilidad ...