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Aspecto agronómico: Capítulo 2: Origen, Difusión, Morfología y Fenología
(Ministerio de Agricultura, Pecuaria y Abastecimiento, Brasil, 2022-07-22)Se estima que desde unos 4.000 años AC la alfalfa ya era cultivada en Paquistán y que de 3.000 a 2.000 años AC se cultivaba en Afganistán y Cachemira. Los indicios más antiguos sobre el origen de la alfalfa datan de 10.000 ... -
Evaluación de parámetros de calidad en semillas y plantas de Prosopis alba de distintas procedencias
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional del Nordeste, 2019)Con el objeto de determinar las diferencias en semillas y plantas de Prosopis alba de las procedencias Salta Norte, Santiagueña y Chaqueña, se caracterizó morfométrica-mente las semillas, se estudió la fenometría de la ... -
Neutral and adaptive variation in the most widely distributed native tree species in Patagonia: on the way to defining provenance regions for Nothofagus pumilio
(2018-09)In our ongoing project, we aim to define Provenance Regions (PR) for the species along its distribution range in Argentina, from 36º S to 55º S. We propose the combination of neutral genetic variation with quantitative ... -
Physicochemical and melissopalynological profiles of Citrus limon honey from Tucumán-Argentina. Hesperidin as a suitable marker of floral origin
(Ediciones INTA, 2021-12)Geographical Indications (GI) are tools used to add value, protect and recognize the differentiated quality of a product as a consequence of environmental and territorial influence. The objective of this work was to determine ... -
Physicochemical parameters and sensory properties of honeys from Buenos Aires region
(Elsevier, 2014-06-01)The physicochemical parameters (moisture, hydroxymethyl furfural, colour, electrical conductivity, free acidity, glucose, fructose and sucrose) and the sensory properties(aroma, taste, appeareance, texture) were determined ...