• An overview of alfalfa (Medicago sativa L.) situation in Argentina 

      Basigalup, Daniel Horacio; Giletta, Martin Alfredo; Odorizzi, Ariel; Arolfo, Valeria; Sanchez, Federico Raul; Urrets Zavalia, Gastón (2018-11-11)
      From the approximately 3.2 million ha of alfalfa grown in Argentina in 2018, about 60% is planted as pure stands and 40% in mixtures with temperate forage grasses. Pure stands are primarily used for dairy and hay production, ...
    • Diversidad genética en genotipos de alfalfa (Medicago sativa L.) mediante marcadores SSR y características agronómicas 

      Grandon, Nancy Gabriela; Alarcon, Yanina; Moreno, Maria Valeria; Arolfo, Valeria; Odorizzi, Ariel; Basigalup, Daniel Horacio; Gieco, Jorge Omar; Bruno, C. (2018-11-11)
      La alfalfa es una leguminosa, perenne y autotetraploide (2n=4x=32). Los cultivares son poblaciones sintéticas obtenidas por tres o cuatro generaciones de panmixia a partir de un conjunto de varios parentales (Flajoulot et ...
    • Puesta a punto del método de extracción de adn con CTAB en alfalfa (Medicago sativa L.). 

      Grandon, Nancy Gabriela; Moreno, Maria Valeria; Gieco, Jorge Omar (2008-03-18)
      Para cualquier tipo de análisis molecular por PCR (Polymerase Chain Reaction) se requiere un buen método de extracción de ADN, que permita obtener tanto una cantidad significativa como una alta calidad del mismo. En base ...
    • Research priorities and future of alfalfa in Latin America 

      Vivela, Duarte; Basigalup, Daniel Horacio; Juntolli, Fabrício V.; Ferreira de Paula, Reinaldo (2018-11-11)
      Future actions aimed at the technological development of Latin American’s agrifood and agroindustrial systems should seek to anticipate trends and ensure the permanent adjustment of research and development priorities, ...
    • A very non-dormant alfalfa (Medicago sativa L.) with high multifoliolate expression 

      Odorizzi, Ariel; Arolfo, Valeria; Basigalup, Daniel Horacio (2018-11-11)
      Besides forage yield and persistence, forage quality is also very important in alfalfa production. Alfalfa quality depends not only on the environment but also on cultivar and herbage leaf proportion (Lacefield, 2004). ...