• Genetic diversity near the DGAT1-2 gene for high oleic acid content and kernel trait variation in a maize breeding collection 

      Olmos, Sofía Eugenia; Trejo, J.M.; Percibaldi, Nora Mabel; Eyherabide, Guillermo (2018-08)
      Previous studies in maize have identified three quantitative trait loci (QTLs) coding for high oleic acid content (HOAC) (QTLs oleic6-1, oleic6-2, and oleic6-3) at bins 6.04–6.05, proximal to the DGAT1-2 gene. The aims of ...
    • Mejoramiento genético del perfil de ácidos grasos del aceite de maíz 

      Delucchi, Carla; Percibaldi, Nora Mabel; Trejo, Manuel; Eyherabide, Guillermo (Ediciones INTA, 2019-08)
      El aceite de maíz es un subproducto de la industria de molienda seca y húmeda, apreciado por su calidad nutricional. Los ácidos grasos saturados incrementan los niveles de colesterol total, mientras que los ácidos insaturados, ...
    • Storage lipids and proteins of Euterpe edulis seeds 

      Panza, Victor; Pighin, Darío Gabriel; Láinez, Verónica; Pollero, Ricardo José; Maldonado, Sara (Sociedad Latinoamericana de Microscopía Electrónica y Centro Regional de Investigaciones Científicas y Tecnológicas (Mendoza, Argentina), 2009)
      Comparative studies on fatty acid and protein composition of the endosperm and embryo of palmito (Euterpe edulis Martius) were conducted using gas-liquid chromatography and sodium dodecyl sulfate– polyacrylamide gel ...