autores
- xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
- Inicio
- autores
Autores
Mostrando ítems 1-3 de 3
-
Efecto de variaciones en la temperatura durante el llenado de granos sobre la relación amilosa/almidón y la dureza endospermática de granos de maíz
Martínez, Roberto Dionisio; Cerrudo, Aníbal Alejandro; Cirilo, Alfredo Gabriel; Izquierdo, Natalia Gabriela; Andrade, Fernando Hector (2017-09)La dureza endospermática de granos de maíz depende de la concentración proteica, pero la composición del almidón podría afectarla también. Se ha reportado que endospermas con alta proporción de amilosa relativa al almidón ... -
Environment affects starch composition and kernel hardness in temperate maize
Martínez, Roberto Dionisio; Cirilo, Alfredo Gabriel; Cerrudo, Aníbal Alejandro; Andrade, Fernando Hector; Izquierdo, Natalia Gabriela (Wiley, 2022-03)BACKGROUND: Protein percentage and kernel weight affect the endosperm hardness of maize grains. However, changes in starch composition could also modify kernel hardness, which is often predicted through milling ratio. The ... -
Optimizing resource productivity in soybean-based sequences through long-term crop intensification
Crespo, Cecilia; Novelli, Leonardo Esteban; Wyngaard, Nicolás; Martínez, Roberto Dionisio; Barraco, Miriam Raquel; Gudelj, Vicente Jorge; Barbagelata, Pedro Anibal; Barbieri, Pablo (Elsevier, 2023-10)Context: Cropping systems based on a single crop per year, such as soybean monoculture, result in an inefficient use of available resources and low productivity, and are usually related with a negative environmental impact. ...