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Agregado de valor a la cadena productiva de la batata (Ipomoea batatas L.) mediante la producción de almidón y harina como estrategia para el desarrollo rural sustentable
(Estación Experimental Agropecuaria Famaillá, INTA, 2020)La batata o camote (Ipomoea batatas L.) es el quinto alimento más importante en los países en desarrollo debido a sus sobresalientes características nutricionales y culinarias. Se cultiva en más de 100 países con un registro ... -
Amylose starch with no detectable branching developed through DNA-free CRISPR-Cas9 mediated mutagenesis of two starch branching enzymes in potato
(Nature Publishing Group, 2021-02-22)DNA-free genome editing was used to induce mutations in one or two branching enzyme genes (Sbe) in tetraploid potato to develop starch with an increased amylose ratio and elongated amylopectin chains. By using ribonucleoprotein ... -
Changes in fermentation and biohydrogenation intermediates in continuous cultures fed low and high levels of fat with increasing rates of starch degradability
(American Dairy Science Association, 2016-08)Excessive levels of starch in diets for lactating dairy cattle is a known risk factor for milk fat depression, but little is known about how this risk is affected by differences in rates of starch degradability (Kd) in the ... -
Comportamiento agronómico de diez cultivares de mandioca (Manihot esculenta Crantz) en Colonia Benítez, Chaco
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional del Nordeste, 2018)El objetivo del trabajo fue evaluar el comportamiento de diez cultivares de mandioca colectadas de chacras de productores de la zona este de Chaco. La plantación se realizó en la localidad de Colonia Benítez, Chaco Argentina, ... -
Composition and thermal properties of starch in flint maize (Zea mays, L.) kernels: location and crop management effects
(Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DG-SICyP, INTA, 2020-04)Flint maize kernels are processed by the dry-milling industry to produce the flaking grits used thereafter in the corn flakes industry. Flaking-grit yield during milling depends on kernel hardness whereas corn flakes ... -
Efecto de la dieta con alto contenido de almidón al inicio de recría o en terminación sobre descriptores de la grasa subcutánea e intramuscular.
(2017-03)Se necesita un mínimo de 3 % de GIM para garantizar dicha palatabilidad. En Argentina, los sistemas pastoriles no llegan a este mínimo, mientras que los sistemas a corral no lo superan ampliamente. Es conocido que una dieta ... -
Effect of deficit irrigation during oil synthesis period on carbohydrates content in olive hedgerows (cv. Arbequina)
(ISHS, 2016)During fruit oil synthesis and accumulation period, fruits are the main carbohydrate sink and water stress may modify the reserve availability for next season development. The objective of this study was to evaluate the ... -
Effect of hydrocolloids on the properties of wheat/potato starch mixtures
(Wiley, 2016-07)The physicochemical, pasting, thermal, viscoelastic, and syneresis properties of nine formulations prepared with wheat starch, potato starch, and hydrocolloids (pectin, HPMC, arabic gum, and konjac glucomannan (KG)) were ... -
Formulación y propiedades de biopolímero de recubrimiento para semillas de maní (Arachis hypogaea L.)
(Facultad de Ciencias Agropecuarias, Universidad Nacional de Córdoba, 2021-06-30)En este trabajo se presenta el diseño de una biopelícula de recubrimiento biodegradable, formulada con macromoléculas naturales como almidón, proteína y glicerol para ser aplicada sobre semillas de maní, a fin de aumentar ... -
Holistic Assessment of Calcium Fertilization in Potato: Diagnostic, Productivity, and Tuber Quality
(Springer Nature, 2023)Calcium (Ca) deficiency could negatively affect potato (Solanum tuberosum L.) tuber yield and quality. Therefore, it is required to develop Ca diagnostic methods and assess the impact of Ca fertilization on tuber yield and ... -
Implementación de una metodología para la determinación de almidón en arveja (pisum sativum) por polarimetría
(Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Nacional de Rosario, 2021-07)Las arvejas (Pisum sativum) pertenecen a la familia de las leguminosas o legumbres. Las legumbres desempeñan una función fundamental en la alimentación saludable y en la producción sostenible de alimentos. Las arvejas son ... -
Leaf carbohydrate metabolism in Malbec grapevines : combined effects of regulated déficit irrigation and crop load
(2016)Background and aims: Regulated deficit irrigation and crop load adjustment are viticultural practices used to improve grape and wine composition. Our objective was to evaluate the combined effect of irrigation and crop ... -
Study of the effects of spray drying in whey‐starch on the probiotic capacity of Lactobacillus rhamnosus 64 in the gut of mice
(2017-10)Aims: To evaluate the effects of spray drying of Lactobacillus rhamnosus 64 on its capacity to modulate the gut immune response and on the attenuation of TNBS‐induced colitis in mice. Methods and Results: Lactobacillus ... -
Test de degradación de almidón
(EEA Alto Valle, INTA, 2024-01)Procedimiento para determinar la degradación de almidón