Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
    • español
    • English
  • Contacto
  •  
    • español
    • English
  • Mi Cuenta
Acerca deAutoresTítulosTemasColeccionesComunidades☰
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
autores 
    xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
  • Inicio
  • autores

Autores

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z

Ordenar por:

Orden:

Resultados:

Mostrando ítems 1-11 de 11

  • título
  • fecha de publicación
  • fecha de envío
  • ascendente
  • descendente
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Animal performance and meat quality characteristics from feedlot-finished steers fed increasing levels of wet distillers grain 

      Pouzo, Laura Beatriz; Ceconi, Irene; Davies, Patricio; Mendez, Daniel Gustavo; Ortiz Miranda, S.G.; Testa, Maria Laura; Pavan, Enrique (Elsevier, 2023-10)
      One hundred forty-four steers were group-housed in 24 pens that were randomly assigned to one of four dietary treatments defined by the proportion of wet distiller grain plus solubles (WDGS; 0, 15, 30, or 45%) and fed for ...
    • Calidad de carne de vaquillonas Angus terminadas en pastoreo suplementadas con burlanda seca de maíz 

      Volpi Lagreca, Gabriela; Testa, Maria Laura; Porta Siota, Fernando; Kent, Federico; Pavan, Enrique; Ricci, Patricia (Asociación Argentina de Producción Animal (AAPA), 2025-09)
      El objetivo del presente estudio fue evaluar el comportamiento productivo de la carne de res y de carne de vaquillona Angus terminadas en pastoreo de alfalfa, suplementada o no con burlanda seca de maíz.
    • Calidad de carne desde la mirada de los consumidores 

      Grigioni, Gabriela Maria; Testa, Maria Laura; Soteras, Trinidad; Pavan, Enrique (Ediciones INTA, 2022-05)
      Las preferencias y las preocupaciones de los consumidores, asociadas a la calidad de la carne, su impacto en el medioambiente, su salud y las características de ética de la producción, definen el consumo de carne bovina. ...
    • Color and Marbling as Predictors of Meat Quality Perception of Argentinian Consumers 

      Testa, Maria Laura; Grigioni, Gabriela Maria; Panea, Begoña; Pavan, Enrique (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2021-06-24)
      In Argentina, color and intramuscular fat are the main attributes of raw beef quality; however, it is necessary to clarify how consumers use them, in order to establish different marketing strategies. Consumer preferences ...
    • Efecto de la dieta con alto contenido de almidón al inicio de recría o en terminación sobre descriptores de la grasa subcutánea e intramuscular. 

      Testa, Maria Laura (2017-03)
      Se necesita un mínimo de 3 % de GIM para garantizar dicha palatabilidad. En Argentina, los sistemas pastoriles no llegan a este mínimo, mientras que los sistemas a corral no lo superan ampliamente. Es conocido que una dieta ...
    • Extending the feeding period beyond 8.0 mm of subcutaneous fat reduces feed efficiency without improving meat colour and tenderness of non-implanted feedlot steers 

      Zurbriggen, Gabriel Alberto; Maglietti, Carlos Sebastian; Pouzo, Laura Beatriz; Testa, Maria Laura; Riffel, Sebastián L.; Elizalde, Juan Carlos; Pavan, Enrique (Polish Academy of Sciences, 2022-06-20)
      The effect of extending the pen-feeding period of non-implanted feedlot steers beyond the 8.0 mm fat thickness (FT) endpoint on performance, carcass and meat traits was evaluated. Sixty-four medium-sized British steers ...
    • Impact of the duration of rearing and finishing periods on steer performance and carcass and meat quality characteristics 

      Pavan, Enrique; Pouzo, Laura Beatriz; Testa, Maria Laura; Maglietti, Carlos Sebastian; Papaleo Mazzucco, Juliana; Pardo, Alan Maxs (Elsevier, 2023-08)
      The present study evaluates the effects of extending the rearing period on pasture for 0, 49, and 98 d (beyond 300 kg of live weight) and of finishing on a concentrate diet for 49 and 98 d on beef carcass quality, meat and ...
    • Preferencia de consumidores y calidad de carne de novillos pesados terminados con diferente peso de res 

      Volpi Lagreca, Gabriela; Kent, Federico; Porta Siota, Fernando; Soteras, Trinidad; Testa, Maria Laura; Maitia, Carolina Soledad; Leiton, Héctor Rafael; Hurtado, Ariel Walter; Ortiz, Daniela Alejandra; Fontana, Laura María Celia (Asociación Argentina de Producción Animal (AAPA), 2023-09-15)
      El objetivo del presente estudio fue evaluar características de calidad físico química y preferencia de consumidores de carne de novillo pesado con diferente peso de res.
    • Rendimiento y calidad de carne de machos enteros o castrados con diferente duración de la recría = Dressing and meat quality of castrated or not castrated males with different rearing duration 

      Maresca, Sebastian; Tiberio, Agustin; Guzman, Cesar Federico; Rodriguez, Alejandro Martin; Lopez Valiente, Sebastian; Testa, Maria Laura; Pavan, Enrique (Asociación Argentina de Producción Animal (AAPA), 2025-09)
      En los últimos años, el macho entero joven (MEJ) se ha consolidado en el mercado ganadero como una categoría aceptada por los consumidores que puede lograr precios similares al novillo, pero con un diferencial positivo en ...
    • Según los Consumidores Argentinos: ¿el Color y el Nivel de Marmoreo son indicadores de la Calidad de la Carne? 

      Testa, Maria Laura; Grigioni, Gabriela Maria; Panea, Begoña; Pavan, Enrique (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2021-11)
      Socializamos el resultado de una encuesta que analiza las preferencias de los consumidores argentinos en base al color y contenido de grasa de la carne bovina.
    • The influence of protein restriction during mid- to late gestation on beef offspring growth, carcass characteristic and meat quality 

      Maresca, Sebastian; Lopez Valiente, Sebastian; Rodriguez, Alejandro Martin; Testa, Maria Laura; Long, Nathan M.; Quintans, Graciela I.; Pavan, Enrique (Elsevier, 2019-07)
      The objective of this study was to determine whether crude protein intake during the last three months of gestation affects growth performance, carcass characteristics and meat quality of steer progeny. At 134 ± 14 d of ...