View Item
- xmlui.general.dspace_homeCentros Regionales y EEAsCentro Regional Santa FeEEA ReconquistaArtículos científicosxmlui.ArtifactBrowser.ItemViewer.trail
- DSpace Home
- Centros Regionales y EEAs
- Centro Regional Santa Fe
- EEA Reconquista
- Artículos científicos
- View Item
Microorganisms as biocontrol agents against bacterial citrus diseases
Abstract
Citrus represents one of the most widely grown crops on the planet, extensively cultivated for both the fresh fruit and juice markets. The productivity of citrus orchards can be seriously affected by highly aggressive pathogenic bacteria, such as Xanthomonas citri subsp. citri, Xylella fastidiosa subsp. pauca and currently Candidatus Liberibacter asiaticus. Different microbiological biocontrol agents have been described against these pathogens, such as
[ver mas...]
Citrus represents one of the most widely grown crops on the planet, extensively cultivated for both the fresh fruit and juice markets. The productivity of citrus orchards can be seriously affected by highly aggressive pathogenic bacteria, such as Xanthomonas citri subsp. citri, Xylella fastidiosa subsp. pauca and currently Candidatus Liberibacter asiaticus. Different microbiological biocontrol agents have been described against these pathogens, such as antagonistic bacteria (mainly species from Pseudomonas and Bacillus genus) and bacteriophages. This review summarizes all the microbiological control strategies reported so far against bacterial diseases that affect citrus, highlighting those fields of study where there is great potential yet to be discovered.
[Cerrar]

Author
Poveda, Jorge;
Roeschlin, Roxana Andrea;
Marano, María Rosa;
Favaro, María Alejandra;
Fuente
Biological Control 158 : 104602 (July 2021)
Date
2021-07
Editorial
Elsevier
ISSN
1049-9644
Formato
pdf
Tipo de documento
artículo
Palabras Claves
Derechos de acceso
Embargado

Metadata
Show full item recordRelated items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Efecto de las aplicaciones de productos químicos y biológicos en el control de podredumbre gris (Botrytis cinerea) y podredumbre acida en vid
Cordes, Diego Darío (AER Jesús María, INTA, 2017-07-15)La podredumbre gris de la vid, causada por Botrytis Cinerea y la Podredumbre acida, causada por levaduras, bacterias y hongos, representan las principales perdidas de producción en años húmedos, en Colonia Caroya. -
Revalorización del Complejo de Depredadores Polífagos Asociado al Cultivo de los Cítricos, Como Agentes de Control Biológico de Plagas Claves
Bouvet, Juan Pedro (Departamento de Producción Vegetal, Universitat Politècnica de València, 2018-12)Dentro de los enemigos naturales de plagas en los agroecosistemas, los depredadores han sido considerados como uno de los grupos de mayor importancia. Sin embargo, su compleja biología y comportamiento ha obstaculizado en ... -
Estudio de la diversidad de insectos asociados a las principales plagas de Eucalyptus spp., para la selección de potenciales agentes de control biológico
Cuello, Eliana Marina (Facultad de Ciencias Exactas y Naturales, Universidad de Buenos Aires, 2019)Las plagas de eucaliptos más importantes en la Argentina son Glycaspis brimblecombei, Thaumastocoris peregrinus y Leptocybe invasa, todas ellas de reciente aparición en nuestro país. El abordaje más efectivo al problema ...